Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tadić uvjetuje

Josipovićeva inauguracija bez srbijanskoga predsjednika?

tadić
AFP
14.01.2010.
u 19:08

Boris Tadić je objasnio da bi nazočnost na inauguraciji zajedno s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom za Srbiju značila da na neizravno priznaje neovisnost Kosova.

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je danas za Tanjug, a prenosi portal S media, da neće doći u Zagreb na inauguraciju novoizabranoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića ako toj svečanosti bude nazočio i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju.

Tadić je objasnio da bi nazočnost na inauguraciji zajedno sa Sejdijuom za Srbiju značila da neizravno priznaje neovisnost Kosova.

- Ovdje se, međutim, radi o jednoj političkoj manifestaciji, inauguraciji hrvatskoga predsjednika, i spreman sam doći pod uvjetom da se ne dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije - rekao je Tadić i dodao da je zadnjih mjesec ili dva primjetno urušavanje i slabljenje odnosa Srbije i Hrvatske kako zbog "provokativnih političkih istupa" odlazećeg predsjednika Stjepana Mesića, tako i zbog nastupa hrvatskih predstavnika na Međunarodnom sudu pravde, gdje je, kako je istaknuo, postojalo lažno svjedočenje da su i pokrajine imale pravo odcjepljenja u bivšoj Jugoslaviji.

- Vjerujem da Srbija i Hrvatska mogu popraviti svoje odnose, ali to opredjeljenje valja pokazati ne samo na riječima nego i u praksi - objasnio je Tadić i dodao da je Srbija spremna sudjelovati na regionalnim skupovima na kojima Kosovo nastupa kao UNMIK-Kosovo ili Kosovo-UNMIK, a nikako kao Republika Kosovo.

Komentara 233

AC
@aciide@
22:01 14.01.2010.

14.01.2010. u 21:52h Libela je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ izgubio si negde onih 3 posto, da ti nisu ispali iz dzepa, a sad bi hteo i neko zadunavlje, ili si permutovo posto si hteo nesto za duvanje !

SM
smjeskoh
20:12 14.01.2010.

Bićete vi gladni hleba, kuršlusu, kaki tramvaji, kaki bakrači? Šiptare ste otjerali pa ni kruh neće imati tko da vam peče.

OB
-obrisani-
20:19 14.01.2010.

Predsednica Kosor,duhovit komentar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije