Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Božić ide na misu

Josipović uputio božićnu čestitku: Mir Božji, Hristos se rodi!

josipović
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/3
04.01.2013.
u 11:15

Predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Republike Ivo Josipović uputili su čestitke za Božić svim građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru.

Predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Republike Ivo Josipović uputili su čestitke za Božić svim građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru.

 "Vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, želim u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime sretan Božić te da ga provedu u krugu najmilijih.  Neka vam blagdani donesu mir, radost, duhovnu okrjepu kako bismo zajednički mogli nastaviti graditi društvo međusobnog razumijevanja, poštivanja i suradnje", napisao je u čestitki Leko.

Božićnu čestitku vjernicima koji sada slave uputio je i predsjednik Ivo Josipović. "Tradicionalnim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi'! želim sretan Božić svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru. Blagdan Božića ujedno je blagdan mira i bratske povezanosti među ljudima. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču životni optimizam i odgovorno društveno ponašanje, toleranciju i suradnju, u cilju općeg dobra naše domovine. Želim svima radosno blagdansko obiteljsko i vjerničko zajedništvo i ujedno svako dobro u 2013. godini!", piše u čestitki predsjednika Josipovića.

Predsjednik je odvojenu božićnu čestitku uputio mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću. "Tradicijskim pozdravom 'Mir Božji Hristos se rodi!', Vama osobno, svim episkopima, svećenicima te vjernicama i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj, srdačno čestitam Božić, uz najbolje želje u Novoj 2013. godini!

Želim da nadahnuće božićne poruke koja simbolizira dobrotu, radost i nadu svima bude iskreni poticaj za promicanje snošljivosti, solidarnosti i pomirenja te ekumenskog i međuvjerskog dijaloga u svakodnevnom životu.

Uvjeren sam da će duhovni smisao Božića i ove godine svim vjernicima biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču optimizam i moralnu snagu u zauzimanju za osobni, obiteljski i društveni boljitak''.

Predsjednik ide na bogoslužja u pravoslavne crkve na Badnjak i Božić

Predsjednik Republike uputio je božićne čestitke i protojereju Kirku Velinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj te predsjedniku Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj Rašku Ivanovu i vjernicima Bugarske pravoslavne crkve.

Predsjednik Josipović će u nedjelju i ponedjeljak biti na misama u pravoslavnim crkvama kako bi vjernicima čestitao Božić. Na pravoslavni Badnjak, u nedjelju u 18 sati, Josipović će prisustvovati večernjem bogoslužju u Katedrali Preobraženja Gospodnjeg te čestitati Božić mitropolitu Jovanu Pavloviću i vjernicima Srpske pravoslavne crkve. U ponedjeljak, na pravoslavni Božić, predsjednik će u 9 sati u Karlovcu biti na bogoslužju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole te čestitati Božić vjernicima.

>>Predsjednik Sabora Josip Leko čestitao Kurban-bajram

Komentara 18

OB
-obrisani-
13:03 04.01.2013.

Moj presednice taj tvoj bozic niko ne slavi ti pravoslavci nikad u crkve nisu isli zive ko neka sekta i ti dozvolis da padnes na taj nivo sramota Bozic je prosao civiliziranog sveta

OB
-obrisani-
13:05 04.01.2013.

Hoče više prestati to kiselo čestitanje iz jedne i druge strane, a ustvari najradije bi smo podigli zid između sebe...

VE
velikazmija
11:37 04.01.2013.

to je lipo samo neznam jeli nama čestitao--i ne zanioma me njihova čestitka kad srbin jovanović pljuje po svemu -- mislim drugovi da će te se vi dugo dugo odmarati od vlasti --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije