Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dio Partije ne oprašta

‘Josipović se mora ispričati jer je za svoj neuspjeh krivio SDP’

Bernardić Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
02.02.2017.
u 16:43

Pravo je pitanje tko bi se u SDP-u trebao ispričati Ivi Josipoviću, kažu njemu bliski. Bilo bi bolje, dodaju, da su ga pozorno slušali

Koketiranje novog šefa SDP-a Davora Bernardića s bivšim predsjednikom države, bivšim SDP-ovcem, a danas predsjednikom stranke Naprijed Hrvatska Ivom Josipovićem ozbiljno je razljutilo i neke “obične” članove, ali i neke u aktualnom vodstvu. Stoga je sve izglednije da, ako i dođe do nekog povezivanja, ono neće proći bez žestokih trzavica. – Bude li ujedinjenje ili povratak Ive Josipovića u SDP tema na Predsjedništvu, bit ću protiv ako se Josipović ne ispriča svim članovima stranke koji su, svi do jednog, stali iza njega u njegovoj kampanji za predsjednika države. On nije krivio samo Zorana Milanovića za neuspjeh, tvrdio je da ga mi u SDP-u nismo podržali – kaže član Predsjedništva SDP-a.

Još jedan utjecajni član stranke ističe da se Josipović ponio nekorektno prema stranci koja je, kaže, dala i financijsku i logističku bezrezervnu potporu njemu i njegovoj kampanji.

"Uzeo nam je sigurno koji mandat u zagrebačkim jedinicama"

Dio ljudi u SDP-u bivšem predsjedniku zamjera i samostalni izlazak na izbore s Naprijed Hrvatska 2015. godine. – Ništa nije osvojio, a uzeo nam je sigurno koji mandat u zagrebačkim jedinicama. Govorio je o milijun glasova, a nije dobio ništa pa na druge izbore nije ni izlazio. Sve je to ljude u stranci iziritiralo i svi to pamte – kaže naš izvor. Zamjeraju mu i kritike na račun Vlade na čelu sa Z. Milanovićem. – Rušio je našu Vladu, i to javno – kaže jedan SDP-ovac.

Ni iz krugova bliskih bivšem predsjedniku ne miruju. Poručuju da je točno da je SDP sudjelovao financijski u kampanji Ive Josipovića, ali i da je polovicu sredstava osigurao sam bivši predsjednik putem sponzora. Mjesecima prije predsjedničkih izbora, kaže naš izvor, Zoran Milanović govorio je protiv programa Ive Josipovića. Bivši predsjednik, dodaje naš izvor, nikada nije govorio protiv stranke, nego uvijek protiv tadašnjeg vodstva na čelu sa Zoranom Milanovićem.

– Sabotirali su i promatračku funkciju, stavili promatrače na samo trećinu glasačkih mjesta, i to u krajeve gdje HDZ i ne dominira. Vlada na čelu s Milanovićem povlačila je čudne poteze, primjerice, hapsio se Josipovićev protukandidat Ivan Vilibor Sinčić, što je bio povod HDZ-u da viču kako Josipović uhićuje ljude – kaže izvor blizak Josipoviću. Nadalje, dodaje, usred Josipovićeve kampanje Milanović je izišao u javnost sa svojom čuvenom doktrinom “ili mi ili oni” koja mu je znatno naštetila. – Sve to novi šef SDP-a Davor Bernardić jako dobro zna. Isto tako zna i što je Milanović govorio u središnjici kada je izjavljivao da im je “sama providnost poslala ovaj rezultat” – kaže naš izvor. Zbog svega toga pravo je pitanje tko bi se u SDP-u, nastavlja, trebao ispričati Ivi Josipoviću. Bilo bi bolje, dodaje, da su ga pozorno slušali i prije i nakon izbora jer bi danas, kaže, bili stranka na vlasti i ne bi bili ovako devastirani.

>>Koga će podržati Čačićevi i Josipovićevi članovi?

Komentara 1

JP
Jack-Pot_
21:40 02.02.2017.

Ako je bio neuspješan zašto su ga drugi put kandidirali ? ili da je dobio izbore onda bi bio uspješan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije