Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak obračuna

Josipović: Ja sam vođa hrvatskih Srba, a ne Milorad Pupovac

milorad pupovac,ivo josipović
Filip Brala/PIXSELL
30.08.2012.
u 09:05

Ivica Đikić nekada je svoje tekstove potpisivao "Za dom spremni", tvrdi Josipović

Ja sam vođa hrvatskih Srba, a ne Milorad Pupovac, poručio je u intervjuu za Novi list predsjednik Ivo Josipović koji posljednjih dana vodi javnu bitku s predsjednikom Srpskog narodnog vijeća. Josipović Pupovca i SNV optužuje za monopol, iako priznaje da su u razdoblju naše demokracije odigrali pozitivnu ulogu. Dodaje kako se njegova temeljna kritika odnosi na SNV i njegov položaj. U pitanju je, tvrdi, sukob interesa kod financiranja SNV-a putem natječaja.

>> Pupovac: Žao mi je što ovo danas nije Josipović kojeg smo podržali

>> Povijesni vođa Srba u Hrvatskoj? Izmišljena figura

>> Džakula: Kriminalcima i ustašama nije mjesto u srpskoj zajednici

– Pupovac kao predsjednik SNV-a podnosi programe na natječaj, ali i sam odlučuje o tome koji će se programi financirati i to u više faza odlučivanja. Tako je član Savjeta za nacionalne manjine koji raspoređuje sredstva, te zastupnik u Saboru koji usvaja izvješće Savjeta za nacionalne manjine o utrošku sredstava - objašnjava Josipović.

Predsjednik očekuje da se SNV prestane financirati iz pričuve te da sva sredstva namijenjena manjinskim organizacijama budu transparentno raspoređena putem natječaja bez sukoba interesa. No, financiranje SNV-a nije njegova jedina zamjerka

– Sjetimo se izbornog zakonodavstva koje je, iako je očito bilo neustavno jer privilegira Pupovčevu stranku, prihvaćeno političkim pritiskom uvjetovanim očuvanjem vladajuće koalicije. Ustavni sud ukinuo je sporni zakon – podsjeća Josipović.

Na pitanje je li mogao odabrati bolje saveznike od Veljka Džakule ili Milana Rodića, Josipović odgovara da oni nisu njegovi saveznici.

– Nemam nikakve pretenzije biti vođa Srba u Hrvatskoj. Ali, kao predsjednik Hrvatske jesam i predsjednik Srba. To Pupovac kao da ne razumije, kao da misli da Hrvatska ima dva predsjednika, jednog za Hrvate, drugog za Srbe – rekao je, dodajući kako i u Pupovčevim redovima ima "neobičnih likova" poput Ivice Đikića koji je, tvrdi, nekada svoje tekstove potpisivao "Za dom spremni".

Komentara 191

SS
..smijmo se.
09:35 30.08.2012.

Predsjedniče hrvatskih Srba, zašto vas onda mi Hrvati plaćamo? . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

OB
-obrisani-
09:46 30.08.2012.

Brisanje komentara podsjeća na doba kada je njegov tata i njegova klika trpala ljude na Goli zbog izgovorene riječi.. Istine.. Tako i ovaj.. Što nas nadzire.. Big brother

SS
..smijmo se.
09:29 30.08.2012.

Josipović: "Ja sam vođa hrvatskih Srba, a ne Milorad Pupovac", ------------------ Sada je Josipović rekao pravu istinu, radi toga se premalo brine za Hrvatsku, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije