Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o proračunu

Josipović: Ako Sabor tako odluči pristat ću na smanjenje plaće

josipović u splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
26.05.2012.
u 12:46

Moja poruka Splićanima je da, neovisno o tome kakav je čiji osobni odnos prema istospolnim zajednicama moramo prihvatiti različitosti - kazao je Josipović

Efekt od smanjivanja ministarskih plaća bio bi malen no štedjet će se gdje god se bude moglo. Treba paziti na to da ne uđemo u filozofiju koja bi smanjila motivaciju ljudi, komentirao je predsjednik RH Ivo Josipović komentare kako bi i Vlada trebala smanjiti plaće svojim članovima kako bi osjetila kako žive njezini građani. Iako smatra da od takvog poteza ne bi bilo velike koristi predsjednik je spreman, ako Sabor tako odluči, pristati na smanjenje svoje plaće.

Glede najnovijih istraživanja koja kazuju kako pada rejting aktualnoj vlasti, pa i njemu samome i kako je u Hrvatskoj pesimizam sve veći, Josipović je izjavio kako na to stalno nastoji ukazivati.

- Vrlo je važno da svi skupa skupimo snage za optimizam bez kojeg nijedno društvo nije napredovalo. Treba naći načina da se istaknu dobre stvari, nije sve loše ni crno - istaknuo je te dodao kako Vlada uvodi nove mjere, smanjila je proračun. No ništa nije brzo, ni jednostavno, ni lako. Zamoljen da komentira izjave novoizabranog srpskog predsjednika Tomislava Nikolića u intrervjuu kojeg je dao Frankfurter Allgemeine Zeitungu, Josipović je rekao kako se zna da je povijest Nikolićevog odnosa prema Hrvatskoj loša.

- Izrazio sam nadu da će novi predsjednik Srbije promijenit svoja stanovišta i pod tim uvjetima bit će moguća suradnja, istaknuo je predsjednik RH. Predsjednik Josipović u Splitu posjetio je feminističku udrugu Domine koja zajedno s udrugama Iskorak i Kontra organizira 9. lipnja Split Pride. U povorci neće sudjelovati, ali došao im je izraziti potporu. Uvjeren je kako će sve dobro proći i kako će Split biti na razini na kojoj treba. Uvjeren je da će pride dobro proći premda nervoza oko samog događaja postoji, ali nada se kako će se sve odviti na razini na kojoj treba. Glede brojnih prigovora protiv održavanja gay pridea Josipović je kazao kako su i ti prigovori demokracija.

- Pripreme idu u redu, organizatori rade marljivo i naporno i siguran sam da smo svi iz prošlogodišnjih događaja izvukli pouke. Moja poruka Splićanima je da, neovisno o tome kakav je čiji osobni odnos prema istospolnim zajednicama moramo prihvatiti različitosti - kazao je Josipović i dodao kako se mora poštivati različitost svih građana, a splitski gay pride je test koji se mora proći. Predsjednik ne vjeruje da će Grad povući suglasnost za održavanje pridea na istoj lokaciji kao što je bila i lani, jer je pravo na javno okupljanje zajamčeno Ustavom.

Na zatvorenom susretu s predstavnicima udruga Domine, Iskorak i Kontra predsjednik Josipović razgovarao je i o ekologiji, zaštiti okoliša i ljudskim pravima. Iz Splita je predsjednik Ivo Josipović otišao u Makarsku gdje će posjetiti Festival stripa, a na Visu će sudjelovati u obilježavanju 20-te godišnjice odlaska JNA. - Za otoke i Dalmaciju to je vrlo važan dan, to je povod da razmišljamo i o budućnosti - komentirao je Josipović.

Komentara 231

PE
petrinjac
14:01 26.05.2012.

pa josipoviću već ti je vrijeme da prođeš taj gay test,ehehehehehehhe

KT
KTM
19:18 26.05.2012.

http://www.youtube.com/watch?v=en_9t_OyL00

IC
icko
13:33 26.05.2012.

Sluš pederu mene to nezanima nitmi smetaju ti ljudi.. Alo o čemiu ti pričaš? Baš mene briga tko skim u krevet, almi ide n k to stalno pričanje o tim pederima , nek marširaju štose mene tiče cijelu g, al nek plate osiguranje a ne mi građani da plaćamo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije