Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje je skrio blago?

Još netko u USKOK-u progovorio o Sanaderu

sanader (1)
Marko Lukunić/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
19.06.2012.
u 09:00

Istražitelji polako utvrđuju tko je sve činio mrežu Sanaderovih pomagača i uvjereni su da će ih taj podatak dovesti i do vrlo vrijedne zbirke satova, skupocjenih odijela Brioni, ali i gotovine.

Najpoznatiji hrvatski mesar i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić nije jedini koji je ovih dana odlučio razvezati jezik pred tužiteljima USKOK-a i ispričati ponešto o poslovima bivšeg premijera Ive Sanadera, i to onima koji su ga doveli do optuženičke klupe.

Tko su novi svjedoci (ili tko je od starih svjedoka dao novi iskaz) nismo doznali, no pouzdano je da USKOK ne posustaje u potrazi za skrivenim Sanaderovim blagom. Fiolićevo priznanje da je na svome imanju skrio pet slika Vlahe Bukovca kao i 15 drugih slika što ih je Sanader osobno probrao i sklonio jer je bio uvjeren da mu se sprema kazneni postupak, uglavnom se iscrpljuje na tome podatku. Informacija koja je osvanula ovih dana, a govori kako je dio vrijednosti bivši premijer skrio kod drugog dobrog prijatelja Jerka Rošina, doista je prezentirana USKOK-ovim tužiteljima. No, to nije rekao Fiolić kako se nagađalo, nego drugi svjedok čiji identitet nismo doznali.

Istražitelji polako utvrđuju tko je sve činio mrežu Sanaderovih pomagača i uvjereni su da će ih taj podatak dovesti i do vrlo vrijedne zbirke satova, skupocjenih odijela Brioni (u pretrazi obiteljske kuće nije pronađeno ni jedno), ali i gotovine. Sanaderu se sudi za primanje 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini mađarskome MOL-u, ali da je otkrivena uplata i tijek samo polovice toga novca. Za drugih pet mil. eura još se traga. U međuvremenu, zbog novog podatka prema kojemu je najviše novca iz afere Planinska proslijeđeno Sanaderu (od 25 milijuna kuna, za koliko je Fiolićeva zgrada bila precijenjena prilikom prodaje Vladi, bivši je premijer uzeo oko 20 milijuna) USKOK nadopunjuje rješenje o istrazi. Sanader tako postaje prvoosumnjičeni, a Fiolić se spušta na drugo mjesto. Slijedi bivši ministar gospodarstva Petar Čobanković te sudski vještak Mato Bitanga koji je izradio lažni elaborat o vrijednosti nekretnine u Planinskoj.

Komentara 16

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
09:23 19.06.2012.

Pa što mislite gdje - pa time plaća odvjetnike, njih troje zajedno dobivaju 45 tisuća kuna da brane tog lopinu. Trebala bi država istražiti financiranje tih troje odvjetnika, garantiram 1000% da ih plaća ukradenim novcem - jer on drugog novca ni ne može imati.

Avatar MENSA
MENSA
09:42 19.06.2012.

FRIGA MI SE.... "Friga" mi se za Brioni odjela! Gdje je lova? Hej,.... lova, lova, lova .... koju je pokrao ovaj zlotvor i HDZ!!!???

DU
Deleted user
09:16 19.06.2012.

Nomen est omen! Sudski vještak: Marko Bitanga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije