Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILO TUŽITELJSTVO

Jednom od osumnjičenih napadača na Hrvate u Srbiji određen pritvor

Srpska policija
Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL
16.04.2024.
u 10:54

Prema izvješću novosadskog portala 021, u napadu na četvoricu hrvatskih državljana u Pančevu dvojica državljana Srbije stala su u obranu napadnute četvorke.

Jednom od četvorice osumnjičenika, uhićenih zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i nesnošljivosti nakon što su u Pančevu napali četvoricu državljana Hrvatske, određen je pritvor, potvrđeno je u utorak Hini u pančevačkom Višem tužiteljstvu.

Osumnjičeni su, prema prvom priopćenju Višeg tužiteljstva u Pančevu, uhićeni jer se terete da su 13. travnja oko 1,20 sati u Pančevu, na parkingu u blizini restorana "Šaran", "po nacionalnoj osnovi vrijeđali oštećene N. K, K. R, M. B. i M. K, četvoricu državljana Republike Hrvatske, zadajući udarce rukama i remenima N. K. i K. R,  te dvojici državljana Srbije B. L. i M. C".

Prema izvješću novosadskog portala 021, u napadu na četvoricu hrvatskih državljana u Pančevu dvojica državljana Srbije stala su u obranu napadnute četvorke. Tužiteljstvo navodi da su "oštećeni zadobili lake tjelesne ozljede".

Osumnjičenici iz obližnjeg naselja Omoljica po privođenju su zadržani do 48 sati i privedeni u Tužiteljstvo radi saslušanja.

Hrvatska diplomacija uputila prosvjednu notu Srbiji: Napad na Hrvate bio je etnički motiviran

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oglasilo se nakon napada na Hrvate u Srbiji koji se dogodio prije tri dana. Kako su objavili, Ministarstvo je uputilo prosvjednu notu te osudilo napad za koji smatra da je bio ''nacionalno i etnički motiviran''. Inače, četverac iz Omoljice bio je priveden nakon što su prošlog vikenda u noćnim satima na parkiralištu u Pančevu vrijeđali Hrvate iz Zagreba. Mladići u dobi između 21 i 23 godine iz Srbije potom su se okomili i na dvojac iz Pančeva i Niša te ih lakše ozlijedili.

– Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je prosvjednu notu Republici Srbiji u povodu ničim izazvanog teškog fizičkog napada koji se dogodio 13. travnja 2024. u Pančevu na četvero hrvatskih državljana, kao i na dvoje srpskih državljana koji su stali u njihovu obranu. MVEP izražava najoštriju osudu ovog čina koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motiviran – objavljeno je. 

Komentara 1

Avatar memento mori
memento mori
11:27 16.04.2024.

Moljci iz Omoljca napali purgere "na provodu" u Šupančevu?! Ne znam kog mi više nije ža....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije