Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak pomoćnice

Jakovina miče ljude umjesto da šef makne njega

Vesna Gantner Kuterovac
Robert Anic/PIXSELL
29.08.2013.
u 19:52

Umjesto Gantner Kuterovac, Vlada je u četvrtak imenovala dosadašnju savjetnicu ministra Jakovine Zvjezdanu Blažić.

Zajedno su došli u razdoblju kada je nacionalni agrar trebalo ubaciti u petu brzinu, no njih dvoje zajedno su ga doveli na rub ponora i stoga je šteta što zajedno nisu i otišli. Tim je riječima odlazak pomoćnice ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine Vesne Gantner Kuterovac, koja je vodila Upravu za poljoprivredu i prehrambenu industriju, za Poslovni dnevnik prokomentirao izvrstan poznavatelj (ne)prilika kako u Ministarstvu poljoprivrede tako i u ukupnom sektoru. Umjesto Gantner Kuterovac, Vlada je u četvrtak imenovala dosadašnju savjetnicu ministra Jakovine Zvjezdanu Blažić.

Vesna Gantner Kuterovac, velika nada SDP-ove mladeži (rođena 1979.) i docentica na osječkom Poljoprivrednom fakultetu čija je specijalnost genetika krupne stoke, upravljala je istim sektorom koji je u razdoblju od 2007. do 2009. kao državni tajnik i član Hrvatske seljačke stranke vodio njezin suprug Krešimir Kuterovac. U toj obiteljskoj činjenici nitko, međutim, nije vidio sukob interesa. Krešimir Kuterovac direktor je u koncernu Agrokor. Ministarstvo je prisilno napustio 2009. s ministrom Božidarom Pankretićem nakon velikog prosvjeda mljekara koji su traktorima blokirali zgradu Ministarstva. Stanje u agraru, i danas teško zbog niza propusta, bit će još teže dogodine, pa je premijer istodobno zapravo trebao smijeniti i ministra.

U 20 mjeseci ministar Jakovina promijenio je troje pomoćnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije