Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položili vijence

J. Kosor: Učinit ćemo sve za zaštitu hrvatskih branitelja

mirogoj (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/8
14.01.2011.
u 10:58

Vlada užurbano radi na nekim projektima koji bi mogli pomoći u smanjenju nelikvidnosti

Došli smo se pokloniti hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu, neovisnu, demokratsku, europsku Hrvatsku i koji su uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana najzaslužniji što imamo slobodu, što imamo neovisnu Hrvatsku i svakako što smo danas na pragu još jednog povijesnog cilja, a to je završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je povodom 15. siječnja, obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske s udrugama iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.   

– S nama su ovdje i predstavnici udruga iz domovinskog rata, s nama su generali i ovo je prilika da si još jednom obećamo kako ćemo u idućoj godini nastojati biti još bolji u pronalascima rješenja izlaska iz gospodarske krize i nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala – kazala je Kosor.

Na pitanje novinara što očekuje od slučaja Purda premijerka je rekla da je zadovoljna razgovorom koji su obavili ministar Bošnjaković i srbijanska ministrica pravde.

– Mislim da je okvir za te razgovore stvoren u mom razgovoru s predsjednikom Tadićem i ono što mogu uime Vlade reći jest da ćemo mi učiniti sve za zaštitu hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku – rekla je Kosor. Dodala je da se ovdje nije vodio građanski rat nego je Hrvatska bila žrtva agresije i to su povijesne činjenice na koje se naslanjaju i hrvatski zakoni.

Komentirajući nelikvidnost i nezaposlenost, premijerka je kazala kako je u središtu pozornosti rada Vlade u 2011. godini rješavanje nezaposlenosti.

– Radimo užurbano na nekim projektima koji bi mogli pomoći u smanjenju nelikvidnosti. Upravo ovih dana, do kraja tjedna češljamo sva državna poduzeća još jedanput, da bismo ustanovili tko, što i koliko duguje, i onda ćemo na temelju toga poduzeti neke nove korake – zaključila je Kosor.

 

Komentara 471

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:53 14.01.2011.

Svantevid je napisao/la: Osim što 69.150 ljudi prima braniteljske mirovine od prosječno 5.500 kuna, a 45.703 HRVI mirovinu od 5.250 kuna. ------------------------------------------------- Pa to je relativno maleni broj, ako se zna koliko se još danas isplaćuje partizanskih mirovina. I toto 60 godina nakon početka WW II.

PR
&primjedba
21:27 14.01.2011.

u 21:24h Leoni je napisao/la: razgovarati na koljenima.... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ kao ti? ali ti do reci nisi mogla puna usta!

OB
-obrisani-
22:12 14.01.2011.

22:11h Leoni pitam seljančugu konkretno da nabroji koje zemlje imaju dvostruko pravo glasa za manjine a saljančuga šalje link bua ha ha ha ha ah aha ha ha ah ah aha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije