Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Crosco

Izvršni direktor Ine Bojan Milković uhićen zbog primanja mita

milkovic
Davor Puklavec/Pixsell
Autori: IČ/VLM, luc/VLM
25.03.2011.
u 15:56

Uskok će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora.

Bojan Milković, izvršni direktor Ine, uhićen je danas zbog sumnje u višestruka kaznena djela primanja mita, navodno iz vremena dok je bio na čelu kompanije Crosco, članice Ina Grupe.

Kako doznajemo, za isto djelo uz Milkovića osumnjičen je i Miroslav Pacak, bivši zaposlenik Crosca. Njih su dvojica navodno uzela višemilijunske iznose mita od izvođača radova na naftnim platformama.

Obavljen pretres ureda i kuće

Kako doznajemo, Miroslav Pacak nije dostupan hrvatskom pravosuđu. Policija je danas u sklopu istrage obavila pretres Milkovićevog ureda u Ini kao i njegove kuće u Zagrebu. Prema pisanju nekih medija Milković je navodno 2008. godine potpisao i ugovor s Fimi medijom vezan uz emitiranje reklamniih poruka Crosca na Z1 televiziji.

Iz Ine su se oglasili priopćenjem

- U INA-Industrija nafte, d.d. provedena je istražna radnja u sklopu kaznenog postupka protiv g. Bojana Milkovića, navodi se u priopćenju. Naglašavaju da navedeni kazneni postupak nije povezan uz poslovanje Ine ili njegovu poziciju glavnog izvršnog direktora Ine, d.d.

- INA, d.d. će u potpunosti surađivati s mjerodavnim organima i osigurati sve potrebne informacije. Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenost navoda protiv g. Milkovića, ističu u priopćenju.

Bojan Milković zaposlen je u Ina grupi od 1996. godine, a na poziciju glavnog izvršnog direktora Ine imenovan je 10. lipnja 2009 godine.

Uskok traži istražni zatvor

Uskok je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika.

- Osnovano se sumnja da su od 2002. do 2009. godine, u Zagrebu, B.M., kao direktor Sektora u jednom trgovačkom društvu, a kasnije i kao predsjednik Uprave tog trgovačkog društva, i M.P., kao voditelj projekta remonta svih platformi u tom trgovačkom društvu, dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u trgovačkim društvima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni kako bi mogli nastaviti s poslovanje, i dale tražene iznose, navodi se u priopćenju.

Uskok će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora.

Komentara 115

DK
dkatica2
00:45 26.03.2011.

INA se ograđuje kao nemaju pojma što im radi izvršni direktor,užas

Avatar bok
bok
17:29 25.03.2011.

...ima Alvina. Uglavno oni koji vode firma u stranom vlasnistvu, odnosno osobe koje nisu odrasle u jugokomunizmu i koji nisu moralno iskrivljeni SKOJevci

Avatar Muhad-Al-Khalifa
Muhad-Al-Khalifa
23:57 25.03.2011.

Neka im srce polako sagnjije u prsima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije