Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori

Izraelska vlada: Dogovor o primirju još nije postignut

gaza (1)
AFP/PIXSELL
20.11.2012.
u 23:15

Hamas je ranije objavio kako će primirje stupiti na snagu večeras. No, glasnogovornik izraelskog premijera kazao je kako je izjava preuranjena te da će se izraelske vojne operacije u pojasu Gaze nastaviti paralelno s diplomatskim pokušajima

Glasnogovornik izraelske vlade kazao je za Sky News kako prekid vatre s militantima iz Gaze još nije postignut. Službenik Hamasa Ayman Taha kazao je ranije da su pregovori o primirju u kojima posreduje Egipat završeni te će ono stupiti na snagu od 11 sati navečer po našem vremenu. No, glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Mark Regev kazao je kako je ta izjava preuranjena te da će se izraelske vojne operacije u pojasu Gaze nastaviti paralelno s diplomatskim pokušajima.

Glasnogovornik nije otkrio nikakve detalje razgovora, ali je kazao za Sky News da Izrael želi dugotrajno riješenje, a ne da Hamasu samo da ''vrijeme da zaliječi svoje rane''.

Američka državna tajnica Hillary Clinton sastala se danas s izraelskim premijerom Netanyahuom u Jeruzalemu i iskazala svoju potporu Izraelu. Iskazala je suosjećanje za  stradale u napadima. - Naša srca slamaju se za svaki gubitak civila i Izraelaca i Palestinaca, kazala je i dodala da ne postoji zamjena za sigurnost i trajan mir.

U međuvremenu Izrael je ponovno bombardirao pojas Gaze, javlja BBC. U utorak je poginulo najmanje 20 Palestinaca i 2 Izraelca.

>> Izrael na 24 sata odgodio napade i očekuje dolazak Hillary Clinton

Ključne riječi

Komentara 2

IR
irani.
06:37 21.11.2012.

Izraelska vlada: Dogovor o primirju još nije postignut =================== Pa zar oni ne citaju sto pisu ove dicne novine prenoseci iz ruskih izvora ? Sve je dogovoreno, postignuto i premaseno !!!

Avatar Alfons_x
Alfons_x
06:49 21.11.2012.

Najbolja je u izjavama "krvava baba 2" - naša srca se slamaju za svaku žrtvu..... Reče ona koja je suodgovorna za smrt 1 000 000 iračana, tko zna koliko afganistanaca, libijaca, somalaca, filipinaca..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije