Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na premijera

Ubijeno sedmero djece: Izraelci gađali stožer Hamasa u Gazi

gaza,izrael,napad (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/9
17.11.2012.
u 08:18

Izraelska vojska i palestinski militanti nastavili su razmjenjivati vatru u valu nasilja koji je izazvalo izraelsko ubojstvo vojnog zapovjednika Hamasa.

Izraelska vojska i palestinski militanti nastavili su razmjenjivati vatru u valu nasilja koji je izazvalo izraelsko ubojstvo vojnog zapovjednika Hamasa, piše BBC.

Tijekom noći je Izrael ispalio 200 raketa, a jedna od njih je pogodila i ured premijera Ismaila Hanije. Militanti iz Gaze su nastavili sa ispaljivanjem raketa na Izrael. Najmanje 40 Palestinaca i troje Izraelaca je poginulo od kada je ubijen vojni šef Hamasa.

U izraelskim napadima ubijeno sedmero djece

Oko 60 raketa je danas palo na područje Izraela, oštećene su neke zgrade, a četiri vojnika su ozlijeđena. Izraelci su tijekom dana gađali sjedište Vlade Hamasa, koje je bilo prazno. Druga meta bila je kuća lidera Hamasa Ismaila Hanije. Hamas tvrdi da je tijekom dana u izraelskim napadima ubijeno najmanje sedmero djece.

Gust crni dim nadvio se nad Gazom koju su tijekom noći zdračnim napadima bombardirali Izraelici. Meta im je bilo sjedište Hamasa, a među zgradama koje su ciljali Izraelci nazali se i ona palestinskog premijera, javlja Reuters. Prema prvim informacijama, poginule su četiri osobe, a neke su zgrade uništene i u tijeku je potraga za preživjelima. 

Zračni napadi u pojasu Gaze traju već nekoliko dana. Hamas je u petak ispalio rakete prema svetom gradu Jeruzalemu.  Izrael je naredio mobiliziranje čak 75 tisuća rezervista koji su su premni na invaziju Gaze ako stigne naredba.

>>Hamas prvi put ispalio rakete prema Jeruzalemu

 

Komentara 48

Avatar pula125
pula125
14:00 17.11.2012.

Vrijeme je da se pravo zakuha a tad izraelu neće pomoći sve bombe ovog svijeta. Dolazi dan kad će arapske mase svrgnuti marionetske vlade i to će biti kraj izraela kao drzave.

OB
-obrisani-
14:41 17.11.2012.

u 14:00h pula125 je napisao/la: Dolazi dan kad će arapske mase svrgnuti marionetske vlade i to će biti kraj izraela kao drzave. ~~~~~~~~~~~~~~ Da, da.... Dolazi dan. Malo sto nije tu. A u medjuvremenu ce dobiti po riti, posteno! Takak da vise ne rade bedastoce! A ti si lijepo kupi gajbu pivice, ... mozda kikiriki, nest slanoga... upali televizor, raskomoti se... Jer ces imati kaj gledati narednih par dana... A to ce biti tek nesto poput EPPa prema onome sto bi moglo biti...

Avatar madcap
madcap
13:40 17.11.2012.

Potpuno su poludjeli! Ovo netko pod hitno treba zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije