Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezni kalkulator

Izračunajte koliki ćete porez plaćati za svoje nekretnine

Slavko Linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2012.
u 16:57

O implementaciji predloženog poreza na nekretnine odlučit će Vlada nakon javne rasprave

Pravu buru reakcija izazvao je prošlog tjedna ministar financija Slavko Linić predstavljanjem novog zakona o porezu na nekretnine. Iako ga je osim oporbe javno zbog tog zakona prozvao i koalicijski partner HNS, pa čak i premijer Zoran Milanović, ministar Linić kazao je da se nastavlja javna rasprava i komuniciranje o zakonu kako je i predviđeno.

O implementaciji predloženog poreza na nekretnine odlučit će, dakle, Vlada nakon javne rasprave, no građane i dalje najviše zanima koliko će konkretno morati izdvojiti za svoje nekretnine, hoće li iznos biti veći od dosadašnje komunalne naknade, je li riječ o novom udaru na već ionako nizak standard...

Kako bismo vam pomogli u odgovoru na ova pitanja, donosimo vam Porezni kalkulator koji će vam pomoći izračunati iznos koji ćete morati platiti prema sadašnjem prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine koji je predložio ministar Linić.

Upozoravamo da nije riječ o službenom izračunu već samo informativnom, a iznos procijenjene vrijednosti nekretnine unesite bez točki i zareza.

>>'U razvijenim zemljama porez na nekretnine išao bi na referendum'

>>Svi protiv ministra financija, no Linić ne odustaje od poreza

Komentara 32

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
17:38 26.11.2012.

LINICU! : Takva odluka tkoju donosis je morala ici na referendum i SABOR ali Ti je donosis centralisticki pa se mozes smatrati neprijateljem Hrvatskog naroda..... ---------------Tkoji si ti quyac da tjeras naseg covjeka u bijedu (SRAMOTO CRVENA)............................!!

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
17:29 26.11.2012.

LINICU: : Onda provedite "agrarnu reformu" oduzmite svatkom imovinu koja nije pravno stecena.................Tada bi mogli napuniti drzavnu kasu za 50 godina !!

DU
Deleted user
12:46 27.11.2012.

Kada će šefica Porezne vratiti plaće koje je dobivala za ono što nije radila, odnosno za nerad prijašnjih godinama, a sada "sve zna"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije