Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kovačević, HNS:

'U razvijenim zemljama bi porez na nekretnine išao na referendum'

dragan kovacevic
Foto: arhiva VL
1/3
24.11.2012.
u 19:03

Dragan Kovačević iz HNS-a je večeras u Dnevniku HTV-a rekao da se HNS ne protivi porezu na nekretnine, ali smatraju da se on treba uvesti kada gospodarstvo bude na jednoj sasvim drugoj razini, odnosno kada BDP počne rasti.

"Uvođenje bilo kakvih poreza dok nam je gospodarstvo u ovakvom kolapsu, to nitko nikad ne radi. Ja ne kažem da porez na nekretnine ne treba uvesti, ali u vremenu kada će gospodarstvo biti na jednom sasvim drugom stupnju", rekao je Kovačević.

Na pitanje zašto je HNS tek sada žestoko progovorio o tom porezu, Kovačević je rekao da su u sedam dana kroz medije čuli za sedam varijanti i da su tek u četvrtak čuli pravi prijedlog zakona.

"Uvođenje poreza na nekretnine nije samo pitanje stranaka na vlasti, to je tako širok aspekt pogleda na društvo, na građane ove zemlje. Kada bi mi išli prema demokratizaciji društva, onda bi ovakva pojava poput poreza na nekretnine mogla čak doći do referenduma. U razvijenim zemljama se ide i za manje stvari ide na referendum. Vi znate da je u Hrvatskoj ulaganje u nekretnine oblik štednje", kaže Dragana Kovačević.

Kovačević misli da je ovo dobro i da će kukuriku koalicija biti još jača jer je ovako veliku temu na inicijativu HNS-a stavila na javnu raspravu. "Ne treba se voditi nikakva priča na užem ili širem kabinetu. Jedan partner to kroz Sabor ne može provući. A ovaj zakon nije prošao ni kroz Vladu. Evo jučer se Milanović čudio nekim odredbama koje su izašle u javnost', sa smješkom je poručio Kovačević.

Linić: Nakon javne rasprave premijer Milanović će odlučiti idemo li s ovim porezom

Ministar financija je večeras na RTL-u potvrdio tvrdnju premijera Zorana Milanovića po kojoj su svi HNS-ovci bili upoznati sa nacrtom prijedloga poreza na nekretnine te da nikada nisu imali primjedbe.

Linić je ipak sada manje rezolutan kada govori o porezu na nekretnine te je sada rekao da će se iduća četiri mjeseca voditi javna rasprava nakon koje će premijer Zoran Milanović odlučiti hoće li se implementirati ovaj porez na nekretnine. "Javna rasprava će pokazati ima li ovaj prijedlog poreza stvarno takve probleme", rekao je Linić.

Upitan jesu li istinite tvrdnje da sada razmišlja o napuštanju Vlade, Linić je kazao da za to nema razloga jer je on ozbiljan čovjek. 'Mi u Hrvatskoj ne volimo reforme, ne volimo ništa mijenjati. ali sada je krajnje vrijeme da pristupimo promjenama', poručio je ministar financija.

"Potpredsjednik Grčić i predsjednik Zoran Milanović su zaista neprekidno proglašavali ne možete ići van, ako zaista u svakom dijelu Hrvatske komunalna naknada ne bude u visini poreza. Znači ne smijemo biti većim porezom i isto tako kad su vikendice u pitanju, komunalna naknada plus porezi ne smiju biti veći i zaista smo sve to odradili, prihvatili sve sugestije. Prijedlog koji smo predstavili pred dva dana u biti je sadržavao sve sugestije užeg kabineta i to je bio znak da smo obavijestili predsjednika Vlade da možemo krenuti s predstavljanjem Zakona", rekao je Linić.

>> Linić: Ja sam se bogato udao, ali da, plaćat ću porez na nekretnine

 

Komentara 11

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:27 25.11.2012.

Nekako sam siguran da bi i naš Sanader bio protiv Poreza na Nekretnine

KR
krka
11:30 25.11.2012.

Konačno dokaz da mlađi političari ne koriste izlizani kliše starijih, potrošenih kolega ! Prijatelju, makar nisam simpatizer HNS-a, svaka ti čast, podržavam te zato jer pokušavaš razumjeti probleme malih ljudi. Sretno

ST
sttipe
21:24 25.11.2012.

kao hss,u ropotarnicu povijesti!!! barem ja nikad neću zaboravit vrdoljakove cinične izjave,"uzet ćemo im veliki novac",za legalizacije..sad legalizacije više ne želimo..sad želimo stanove!!!nekad se nedobijanje stana kompenziralo divljom gradnjom..kako vidimo da će se to svako malo ponovo kažnjavat,sad želimo daa država da stan svakome kome ga je naplaćivala kroz stanogradnju..pa onda od nelegalnih gradjevina,šta bude..kako nama država duguje stanove a mi njoj samo papire,smatramo da ona prva triba svoje ispunit..jer smo mi za gradnju na crno već kažnjeni..al to više i nije problem "hrvatske neoliberalne stranke",ona ionako više neće prijeć izborni prag i prestat će postojati za koju godinu..to će se uvjerit već za koji misec na lokalnim izborima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije