Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pučki pravobranitelj

Iznuđena isprika nije dovoljna, Markovića i Mamića treba kazniti

malcic
Arhiva VL
17.11.2010.
u 19:20

Takvim homofobnim izjavama nogometni čelnici potiču i huliganske ispade na tribinama, tvrdi pučki pravobranitelj Jurica Malčić

Posljednje ispade Vlatka Markovića, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, te Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika Dinama, odnosno izjave da u reprezentaciji ne mogu igrati homoseksualci, osudio je i pučki pravobranitelj Jurica Malčić.

No, nije ostao na osudi homofobnih izjava nogometnih čelnika, nego je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te od Hrvatskog olimpijskog odbora zatražio da, kako im to zakon nalaže, provedu nadzor u HNS-u i Dinamu.

– Iznuđena isprika nije dovoljna. Zato pozivam Ministarstvo, HOO i HNS da se javno očituju o tim postupcima te o mjerama koje su poduzeli kako bi se sankcionirala diskriminacija u sportu – poziva Malčić te upozorava sva ta tijela da dosad nisu obavila svoju dužnost.

U cijeloj priči nevjerojatno je da je do ružnih Markovićevih i Mamićevih ispada došlo upravo pri predstavljanju načina na koji će se nogometne organizacije boriti protiv huliganskog rasizma na tribinama! Pa je Mamić tako osudio rasnu i vjersku mržnju, ali istodobno rekao da ni u njegovoj reprezentaciji homoseksualci ne bi igrali, pa je čak dao i naputak koje zanimanje homoseksualci trebaju izabrati – mogu biti baletani, tekstopisci, novinari...

– Upravo takvim homofobnim izjavama nogometni čelnici potiču i huliganske ispade na tribinama – kaže Malčić.

Komentara 15

Avatar Časna seka
Časna seka
19:40 17.11.2010.

Nisu samo baletani, imali smo i premijera homoseksualca.

Avatar dovidovic
dovidovic
20:26 17.11.2010.

Svaki normalan Hrvat smatra homoseksualnost za perverziju spolnosti. Mediji uzalud pišu drukčije a VL uzalud briše nepoćudne komentare.

SA
santos008
22:51 17.11.2010.

Markovicu pet,a Mamicu tri godine zabrane prisustva na GAY PARADAMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije