Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Izgorjela arhiva Kerum trgovine d.o.o. u Lori

Željko Kerum (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
14.02.2013.
u 12:15

Uzrok izbijanja požara je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio na arhivsku građu složenu na policama.

Ne postoje više Kerumovi dućani, nema više legendarnih žutih kesa, a prije dva dana arhiva tvrtke nestala je u plamenu. Splitska je policija izvijestila da je završen očevid požara u uredskim prostorijama u Lori, u Zrinsko-frankopanskoj ulici koji je planuo u srijedu u 22,30 sati. Centar izbijanja požara lociran je na mjestu električnog razvodnog ormarića koji se nalazi na prvoj etaži objekta u jednom od ureda. Uzrok izbijanja požara je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio na arhivsku građu složenu na policama. Istom prigodom, došlo je do oštećenja 12 računala i monitora, tri klima uređaja kao i djelomičnog urušavanja krova. Šteta će se naknadno utvrditi.

Kerumov prodajni centar u Lori, bio je prvi iz kojega je krenuo u širenje trgovačkog carstva. Danas trgovinu drži Konzum, a poslovni objekt je u vlasništvu tvrtke Lora Produkt d.o.o. koja je u vlasništvu Tomislava Režića, Kerumovog vijećnika u Gradu Splitu.  

>> AZTN odobrio koncentraciju Tommyja i Keruma

Ključne riječi

Komentara 6

AA
aabbcc
12:51 14.02.2013.

. ..je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio ...na arhivu.., vertikalno slozene ..na horizontalnim policama ___________________ Ova nova Teslina teorija o prenosu elektriciteta, je zaza Nobelovu nagradu !

DU
Deleted user
12:51 14.02.2013.

Jadni Kerum, sve na njega. Skoro su mu provalnici sve odnjeli iz doma, a sad evo gore i arhive. Ma dajte... ma nije pozar namjerno izazvan. Ma dobro, mozda je netko malo ovlazil instalacije...Boze moj dogadja se...

SI
silversurfer22
13:21 14.02.2013.

..a onda je svizac zamotao čokoladu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije