Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povreda

Izborno povjerenstvo reagiralo zbog plakata u Zadru

plakat
Snimio čitatelj
15.05.2013.
u 14:07

Plakat za koji je Povjerenstvo odlučilo da povređuje kulturu dijaloga naručio Kalmetin šef kampanje

Baner s tekstom „Zadarska ljevica pita Zagreb: Milanoviću, imaš li drugog kandidata?… brate ovaj nit smrdi, nit miriše“ naručio je šef kampanje Božidara Kalmete, Joso Nekić.

To je istaknuto u današnjem priopćenju gradskog izbornog povjerenstva koje je na prigovor SDP-a takav odgovor dobilo od marketniga loklanog portala koji je spomenuti baner i objavio.

- Povjerenstvo je zatražilo od radio 057 marketing podatke o osobi koja je naručila tekst sukladno čemu je radio 057 Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zadra dostavio dopis u kojem je navedeno da je naručitelj Joso Nekić u ime liste kandidata za gradonačelnika Božidara Kalmete.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zadra u nadzoru pravilnosti izborne promidžbe s namjerom da djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela u izborima, pozivajući na poštivanje vrijednosti korektne izborne promidžbe, ocjenjuje ovakvo postupanje kao nepravilnost u izbornoj promidžbi, jer riječi nit smrdi, nit miriše predstavljaju povredu društveno prihvatljivih etičkih načela i kulture dijaloga - ističe se u priopćenju.

Na novinarski upit da to komentira, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Božidar Kalmeta je rekao da on to ne zna i da se time ne bavi, već da se on bavi samo interesima građana Zadra.

- I mi smo podnijeli nekoliko prijava, ali ja se time ne bavim - rekao je Kalmeta.

>>'Kad postanem gradonačelnik Zadra, odlazim iz visoke politike'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije