Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske šume
Povratak na članak

Iz šuma u vlasništvu države nestane drva za 360 milijuna kuna

Rastu pritisci stranog kapitala za korištenje hrvatskih šuma i zemljišta vrijednih više od 50 milijardi eura

Komentari 22

PI
Perica iz Svedske
18:55 13.07.2011.

hoce li prodati i kesten sumu?

VL
FR
friz
12:20 13.07.2011.

dragi Hrvati i ostali građani RH!Nismo mi bitni,bitno je ono što posjedujemo.TO je famozna EU-neokolonijalistička tvorevina.Pritisci su već davno na sve što posjedujemo.Njihovi izvršni refereti vlada,samo poslušno sprovodi njihove naredbe.Nama nabijaju kolektivnu krivicu da smo genocidni,da bi nas lakše pokrali i u bijedu bacili.Kada ćemo ubrzo svi početi kopati po kantama,a kako stvari stoje ubrzo bi se to moglo početi dešavati,sve će nam oduzeti.Za hranu.U prvoj fazi čemo sve rasprodavati jer nečemo moči plaćati poreze,prireze,naknade,dopunska zdravstven osiguranja,hranu i ostalo.A čekaju nas na smanjenju mirovina.Ništa se ne dešava slučajno.Sve je pomno ispalnirano.Previše njim miriši obala,resursi,šume,vode pitke i tko zna šta još.Tko se neče s time pomiriti,može spakirati kofere i otići.

VL
BE
belizar
12:26 13.07.2011.

ionako živimo u rasprodanoj državi.....možemo dati i šume, ako ništa drugo, stranci neće tako bezočno krasti.

VL
OB
-obrisani-
12:27 13.07.2011.

Kako nestane? Valjda se ukrade!

VL
OB
-obrisani-
12:40 13.07.2011.

eto RASPRODAJTE -sume i vratite DUGOVE koje ste ionako POKRALI,heheehehheheheh

VL
Avatar netstoper
netstoper
12:42 13.07.2011.

hajde jadranka...dovedi u red profitabilno i strogo kontrolirano upravljanje hrvatskim šumama...nema više odlaganja i vremena za čekanje,ako misliš dobiti izbore...

VL
SL
slavonac42
12:44 13.07.2011.

Drage Hrvatice i Hrvati stranac ne treba Hrvatsku kao ime nego treba njezina dobra još koja su preostala od ovi lopova ,vi im trebate kao robovi i kmetovi jeftina radna snaga kao što su nekada bili Crnci a več i sada imamo nestanke mladi ljudi i djevojaka koje su prodane u prostituciju a mladi u roblje i naša sposobna država i policija tobože to ne znaju nego uvjek pravi potjere na pogrešnim mjestima.Postavimo si samo pitanja koliko je u Hrvatskoj nestalo osoba od 90 seti do danas i gubi im se svaki trag pa nije to leptir da odleti u nedogled i nestane.Kada još prodamo more vode i šume onda više nemamo ni Hrvatskog imena,da bog ovima se našima političarima zameo svaki trag za svagda.

VL
OB
-obrisani-
12:58 13.07.2011.

Kako posluju gospodari polovice hrvatskoga kopna Iz šuma u vlasništvu države nestane drva za 360 milijuna kuna..... _________________________________________________ ADZe mafija zna!

VL
Avatar jwayne
jwayne
12:58 13.07.2011.

Jolanda malo se informiraj prije nego počneš pisati sponzorske članke za rasprodaju imovine koja je još hrvatska. Dakle, te pare nisu nestale nego se sa njima financiraju određene strukture. Trenutna dugovanja prema HŠ su ziher oko 150 mil. kuna. Dioio dugovanja nekih firmi se nikad ne naplati jer firme budu ugašene ili odu u stečaj. npr. Solidum od gosp. Žužića inače sponzora HDZa i predsjednika Mesića. .Svake godine se dio dugovanja drvne industrije otpiše jer im treba pomoći. Dio im se proda do 70% jeftinije nego što bi se moglo prodati van. npr. Spačva Vinkovci. Dio šuma je poptpuno nerentabilan npr. cijeli krški dio i obala na koju se samo troše para za protupožarnu zaštitu. Dio nije rentabilan jer se radi o nepristupačnim terenima. Hrvatske šume sa svojom dobiti razminiravaju minirana područja koja su nam četnici ostavili. Dakle Jolanda ovo zbroji, provjeri i korigiraj svoje brojeve.

VL
TH
than
12:58 13.07.2011.

Sto je najgore nestane i iz privatnih suma. Svake godine mi neko porusi i pokrade drva za dvadesetak tisuca kuna. Pozoves policiju, dodje na teren i nikome nista (iz godine u godinu). Dok susjed koji nema niti pedlja sume ima drva za cijelu zimu za jedno malo vece selo i prodaje sve to lijepo na crno. Kod nas na ulazu u zemlju treba staviti - Dobro dosli u zemlju kriminala i korupcije, kod nas nepotizam nikada ne spava.

VL
Avatar seneka
seneka
13:09 13.07.2011.

Drva trunu u šumi,a 360 mil.su lopine munule. Ne drva, nego novci se kradu!

VL
DI
dionicio
13:37 13.07.2011.

još jedan predivan i kristalno čist dokaz koliko su sve hrvatske vlade i političari kratkovidni, pohlepni za 4 godine vlasti i nije ih briga za dugoročne i šire nacionalne interese. kad uđemo u eu, sve će prodati strancima koji će posjeći šume, iscrpiti plodnu zemlju i zagaditi vodu, ali trećerazredne ljude na vlasti i sitne duše nije za to briga jer ne znaju što i kako napraviti s onim što imaju. nema hravata za kojih 150 godina, više neće postojati na ovoj zemlji, a tako nam i treba kad svi skupa stoka sitnog zuba za klanje.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
13:36 13.07.2011.

u BBŽ postoji uzrečica čim se pojavi tehnika Hrvatskih šuma i počne rušiti a glasi: \"o, zar su već novi izbori?\" jer \"navodno seljacka\" stranka tako placa izbore...

VL
Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:39 13.07.2011.

izmislili motorku sa prigušivačem ?

VL
RO
rokas
14:22 13.07.2011.

Ne zaboravite glasati za EU, da poklonimo strancima ovo što nam je ostalo...

VL
OS
otvoreni savez
14:44 13.07.2011.

Mi smo bogata država. milijarde nestale u Hrvatskim Šumama, HAC-u, HEP-u, Dalekovodu, Ministarstvima, Holdinzima, Gradskim proračunima, Sklad Gradnjama, Viaduktima, Mirovinskom sustavu, 2. stupu, Saniranim pa prodanim Bankama, INA-ma itd....

VL
ŠD
Šubi Dubi
14:50 13.07.2011.

Glavno da ja pokušavam već dvije godine dogovorit suradnju sa HŠ d.o.o., da mogu zaposlit ljude i pokrenut proizvodnju... Sad i vidim zašto kažu da nemaju sirovine...

VL
RO
rogi05
15:51 13.07.2011.

jete a ja ih kupujem svaku zimu e jesam blesav

VL
ST
stefj
17:41 13.07.2011.

Djelatnici HŠ-a imaju deal s privatnicima koji sjeku drva, isplaćuju im u kešu i trupce izvoze u Italiju. Tako direkno oštećuju i HŠ i državu i nas. HŠ su institucija još iz Austrougarske, s vlastitim pravilima igre, država u državi. Čak postoji i zvanje doktora znanosti koji se prizna samo interno unutrar HŠ-a. To postaviti na zdrave noge je Sizifov posao, trebalo bi ih jednostavno ukinuti i napraviti novo poduzeće ispočetka. Slično je i s Hrvatskim vodama, a i s HEP-om nije velika razlika.

VL
YE
yesyes
18:37 13.07.2011.

Ovo na slici inženjer Goran Jankov ? :) Nije ni čudo da je postao pametan, nego mene brine VL što takve stvari prenosi, a Darko Vuletic što ga ne tuži za javno sramoćenje HŠ. Te sve koji se prave pametni,, a ne rade na funkciji PR i slično odmah po lupit po novačniku.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.