Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neumoljiv

Iz HAC-a ga 'ljudski molili' da vrati džip, ali bivši direktor neće

Stjepko Boban
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.04.2012.
u 13:14

Stjepko Boban ne namjerava se odreći luksuznog terenca iako će dobiti 350.000 kuna neto otpremnine

Bivši direktor HAC-a Stjepko Boban odbio je vratiti službeni automobil iako su ga iz tvrtke dva puta molili da se odrekne dijela svojih menadžerskih privilegija, piše Novi list.

– Dva sam ga puta ljudski molio: "Stjepko, barem auto vrati, taj veliki džip. Ostat će ti plaća i mobitel. Samo vrati džip." Rekao sam mu da ćemo ga istaknuti kao iskren i pozitivan primjer menadžerskog odricanja. Na taj način poslali bismo određenu poruku javnosti. A on meni kaže da što tražim da se odrekne nečega što mu pripada – objasnio je član uprave HAC-a Juro Bajić kojega je zapala dužnost da pregovorima s bivšim direktorom pokuša vratiti barem dio privilegija koji su Bobanu, temeljem menadžerskog ugovora, ostali nakon smjene 1. ožujka 2012.

Bajić napominje kako je Boban neumoljiv i da ne namjerava odustati ni od jednog prava koje mu je zajamčeno. Tu se, osim spomenutog luksuznog Toyotina terenca Land Cruisera, ubraja i pravo na isplatu šest mjesečnih plaća i upotrebu službenog mobitela s pokrivenim troškovima te isplata otpremnine u iznosu od 12 mjesečnih neto plaća. Čak i ako sjedi kod kuće i odmara, Bobanu će na bankovni račun u sljedećih 18 mjeseci sjesti ukupno više od 350.000 kuna neto, što će HAC s porezima i doprinosima ukupno stajati oko 800.000 kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentara 22

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
13:26 23.04.2012.

Neda lopov svoje,lopovima.Toliko ste se nakrali i još bi mojeg džipa uzeli.

ME
Medici
13:30 23.04.2012.

Ljudi, budimo realni. Je li ijedan menađer koji je odstupio sa svojih mjesta bio socijalno osviješten i odrekao se svojih \"prava\"?!?! Nije...e, pa zašto bi Boban bio prvi. Mi smo sami krivi što smo im sve to dozvolili. Onaj slučaj sa onim tipom iz Janafa koji je \"dobio\" nogu tri dana prije isteka mandata..i to nije dogovoreno. Ma molim vas! Službene aute rijetko dobe oni kojima su prijeko potrebni za posao..dobe ih oni po \"babi i po stričevima\". Hvala.

RE
resal
15:04 23.04.2012.

To je njemu njegova BORBA dala....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije