Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA TODORIĆ:
Povratak na članak

'Borg grupa odradila je svoj posao, ovih pet e-mailova cijela je priča o Agrokoru'

Bivši čelnik Agrokora na konferenciji za medije rekao je da ima nove dokaze za aferu Agrokor i otkrića o djelovanju skupine Borg

Komentari 45

AC
accusator
11:54 16.01.2020.

Gledam gazdino obraćanje na tv-u i nikako mi ne ide u glavu da je taj čovjek, koji ne može suvislo izgovoriti niti jednu rečenicu a da ne zamuca, ovaj, kak se zove, razumjete, i tako dalje, mislim gledajte, i tako dalje i tako dalje kak se zove.... pa ne bih mu dao trafiku da je vodi..

VL
TI
Tinaiva
11:48 16.01.2020.

Ne ulazeći tko je kriv a tko nije al ovo je neslušljivo od Todorića. Čovjek ne može sročiti rečenicu koja bi bila razumljiva.

VL
DU
Deleted user
12:30 16.01.2020.

Ja znam istinu ali nisam imao dokaze i sve ove godine skupljo dokaze i od svega našao 5 E-majlova koje nezna ni objasniti niti prezentirati a istinu neće da kaže da je na računu bilo 6 kuna a u knjigama dug od 63 milijarde kuna i sad mu je neko kriv.

VL
US
USA
13:05 16.01.2020.

Zar svi zaboravljaju da je prva osoba koja je javno potakla da se rasplete situacija u Agrokoru bio ruski veleposlanik Azimov koji je javno u interviewu rekao da je Todoric “lopov” i da vise ruske banke nece dati kunu kreditaa jer je lazirao bilance i da je kompanija doslovno pred bankrotom. Tako je sve pocelo. Zar svi zaboravljaju da je Orbico odmah nakon toga blokirao racun i uzeo 12 mil eura koje su mu dugovali. Zar se nitko ne sjeca da su police u Konzumu u to vrijeme bile poluprazne sto je najbolji dokaz da firma vise nije od dobavljaca dobivala robu. Zar svi zaboravljaju da je na kraju provedeno restrukturiranje i da su svi vjerovnici prema stanju duga dobili postotke vlasnistva. Zar svi zaboravljaju da su novi vlasnici direktno na novinarsko pitanje o grupi Borg i prinudnoj upravi rekli da su zadovoljni i da ne smatraju da su restrukturiranje platili vise nego sto su trebali. Da je Marshall Alvarez radio restrukturrianje na iznos vrijednosti kompanije uzeli bi valjda 4x vise. Sve ovo se zaboravlja namjerno da bi se moglo Plenkovica optuzivati za kradju. Da papa potvrdi ove moje recenice neki bini dalje tvrdili da papa laze.

VL
KU
Kultura
12:53 16.01.2020.

Napravio 6 milijardi eura duga (45 milijarda kuna) i zivi u dvorcu iznad grada i odrzava konferencije za novinare i drzi lekcije i predavanja?!? Samo kod nas moguce.

VL
DU
Deleted user
11:42 16.01.2020.

Znači radi se o malverzacijama koje se broje u milijardama a nitko nije kriv? Kako je moguće da država privatniku uzme firmu koja ima dugove od 21 milijardu kn a vrijedi 3 milijarde kn, po meni država ti je učinila uslugu i prijatelji države i HDZ-a za samo 6 mjeseci konzultacija zaradili su pola milijarde kuna. Sve se poklopilo kako treba, to je nama Franjo Tuđman ostavio, zahebi državu tako što prodaješ luk iz svoga vrta i ideš u zatvor na 30 dana, a ekipa okrene 18 milijardi kuna i nikome ništa, hvala HDZ-u i Franji Tuđmanu!

VL
DU
Deleted user
11:49 16.01.2020.

Tako je reci im i danas i sutra i za godinu i za 10 godina , neka znaju da je teško živjeti sa par tisuća kuna i da nije u redu da ti netko otme tvoje.Nema žurbe samo se vi prepucavajte pa što je to par milijardi ,manje od bilijuna ili bilijardi kaj ne....

VL
DU
Deleted user
12:01 16.01.2020.

Koji je ovo gušt! Todorić ima konferenciju o tome kaj su radili Borgovi kad je on otisao iz Agrokora. Sad ce, nadam se, Borgovi imati konferenciju o tome kak je Todorić pljačkao Agrokor dok oni nisu došli. A volio bih da ih Juričan sve stavi u jednu priču i onda da vidimo kompletnu istinu kaj se to desavalo do danas. Ono, Gazda 3.

VL
PI
pop ivan tolj
13:08 16.01.2020.

o 44 milijarde duga dobavljačima ni riječi, ucjeni malih proizvođača, kolika je bila valuta plaćanja, izmjena datuma na ugovorima, ucjena dobavljača mjenicama, zloupotreba istih mjenica , mešetarenje s faktoring društvima tj.utjerivačima dugova i-stranog porijekla... ima i previše toga.

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:27 16.01.2020.

Dakle nisi platio 6 milijardi kuna poreza i plačeš? Pa od poreza živi ljevičarski nakot!

VL
EO
eon
13:08 16.01.2020.

50 Mlrd. Kn dugova , a 25 Mlrd utvrdjena vrijednost Agrokora, a gazda tvrdi da je u pravu i čudi se kako su sve oni njemu i njegovu imovinu uzeli, dok je on hranio golubove u Ujedinjenom Kraljevstvu i morao ipak biti izručen, a krivotvorio je poslovne knjige, nema sada veze sa ničim i njemu je toliko teško, da živi od rodbine, ali jamčevina od 1 Mio. Eura je mahom polegnuta za njega, je njegova ova izjava na rubu sve zdrave pameti i ponor svih vjerovnika i dostavljaća koju su ostali kratki.

VL
DE
derin
13:33 16.01.2020.

E moj Todoriću ostavio si tvrtku s šest kuna na računu i 63 milijarde kuna duga i ugroženu sudbinu 40000 radnika, poluprazne police. I sve je to spašeno bez kune poreznih obveznika. I u čemu je problem!? Novac koji je naplaćen prilikom restrukturiranja tvrtke je četiri puta manji od onog kojeg bi onaj Alvarez naplatio. I što sad ili želiš u sabor ili te netko s istoka tjera na ovo!?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
12:57 16.01.2020.

Puka je, rekli bi u Splitu.

VL
BU
burza
11:48 16.01.2020.

Jadan tesko zivi

VL
WA
wannabenovinari
13:14 16.01.2020.

Zašto ovaj lik nije odavno u zatvoru, s presudom od barem 30 godina za gospodarski kriminal? Umjesto toga, drži predavanja i ruga se poreznim obveznicima.

VL
DU
Deleted user
13:03 16.01.2020.

Gledajte, kak se zove, trebao bih vam početi priču od 90.-te pa na dalje kako biste mogli sve razumjeti... :)

VL
Avatar Syssko
Syssko
11:54 16.01.2020.

TODORIČ VAM BACA MAGLU! Sanadera se proglasilo največom lopinom u povijesti RH politike sa 10 mlja maznutih a Dalić-BORG su su na Plenkovićev amen napisali LEX-Agrokor i oprali za tobožnje "konzultacije POLA MILIJARDE kuna! Znate li zašto je nastao zapravo LEX-Agrokor? Pa 25godina je vrhuška politike gradila to zločinačko catstvo, preko ministara,permijera, inspektora, kooperantskih tvrtki i kada je došao slom nisu smjeli dozvolit nekom neovisnom, nekom iz vana da zaroni u sve te papire i zato su smislili zakon kojim oni koji su prali novac/pronevjerili 50 milijardi i to što se zna, ti isti su se OGRADILI LEX-Agrokorom kako nitko nebi imao pristupa sustavu i "talasao" oko svega, na taj način su sve tragove zameli, prepustili kompaniju lešinarima, GAZDU pustili u London da podijeli svim zaslužnicima lovu po of-shore računima, onako slobodan a za uzvrat mu je obečano doživotno suđenje, post-mortem može biti i smrtna kazna, jednog mrtvaca to neće puno tangirat.

VL
DA
danijelrukavina4
14:40 16.01.2020.

Gospodine Todorić vi kod nijedne banke više niste mogli dobiti ni jednu lipu, a kamoli kunu ili euro. Tvoja gramzljivost i neviđena pohlepa su te doveli tu gdje si sada. U travnju 2017. kreditne agencije su ti skinule rejting, baš zbog prezaduženosti. Najžalosnije je to što ovo sve što si napravio, nisi mogao napraviti sam. Tadašnja politika je stajala iza tebe. I kada su shvatili da sa svojim Agrokorom si ugrozio i zemlju, tek onda su se osvijestili. Tebe i takve kao ti trebalo je puno ranije zaustaviti. Možeš ti pričati što hoćeš, ali brojke su neumoljive. Na računu si imao 6 kuna, tvoji krediti - dugovi koji su došli na naplatu u milijardama. Ti ideš u vladu i žicaš lovu. Petrov i Plenković ti kažu, više nema. Je li bilo tako ?

VL
DU
Deleted user
13:54 16.01.2020.

Tog covjeka je tesko razumjeti cim je otisao u London pricao je kako ce sve razotkriti pa pokrene svoju stranicu i onda tisina.. pa ga dovezu natrag... tisina... sada eto nakon svih tih godina ponovno dokazi...... a nigdje se nee vidi nist konkretno.... to je onda trebalo odmah na pocetku iznijeti ....

VL
VU
vuky91
13:08 16.01.2020.

"Meni Dalićka dolazi s ucjenom 16., 14. navečer N1 pušta informaciju da je bio tajni sastanak. 15. objava da 6 milijardi nismo platili poreza,-..." Da, imao si sreće što ti je došla Dalićka a ne USKOK. Kazneno djelo je dugovanjee za porez. I na kraju nisi nam rekao je li taj porez plaćen ili nije? Ako nije treba ti uzeti sve, dvorac, merđu i tvojoj djeci svu imovinu koju imaju po svijetu. Koliko gluposti si tu nadrobio.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.