Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski poznati fizičar
Povratak na članak

Ivica Puljak: Treba raspisati izbore, izabrati nove ljude i onda nastaviti reformu školstva

Ovo što se pokušalo, to je uplitanje politike u cijeli proces, što je u demokratskom društvu apsolutno nedopustivo

Komentari 92

DU
Deleted user
10:33 29.05.2016.

Sjajan je on posao obavio, samo za koga? Da nam mladost uči o građanskom ratu na postjugoslavenskom području? Da čitaju Štulića mjesto Marka Marulića? Pa koji dobronamjerni "znanstvenik svjetskog glasa" takvo što može podržati?

VL
VE
verakruz
10:47 29.05.2016.

Daj više promijenite ime u glasilo komunističke partije! Dokada više naručeni članci, ovaj papak u politici se hvali da je otkrio higsov bozon... A u istraživanju učestvovalo 2500 ljudi... Stranka od njega i njegove žene zove se "Pametno"... Pametnome dosta...

VL
AL
alphazulu99
10:51 29.05.2016.

Je li pronasao bozon ili ga jos trazi. Ocito nije.

VL
DU
Deleted user
10:50 29.05.2016.

osobno,gospodin mi nije poznat ali se na prvu vidi u koje diple puše.gospodin se u hajki priključio svim onim "kulturnjacima","intelektualcima" i kako leković reče preko pola milijuna novinara a ja se pitam,kakav smo mi to narod s podaničkim mentalitetom pa da nam srbin piše povjest i oblikuje hrvatski jezik i promišljanje.

VL
GR
gripen
10:58 29.05.2016.

Javio se filozof, koji osim što je "pronašao" bozon, imao vremena i osnovati privatnu stranku i dočepati se love iz proračuna... Vidimo šta lapanda ona njegova u Splitu, isto kao i Živi zid, protiv svega su, samo se ne zna za što su!

VL
ST
stefj
10:55 29.05.2016.

Bez veze, s novim izborima reforma se pomiče ne za godinu dana već najmanje dvije. A i Jokić i ekipa bi morali malo naučiti slušati druga mišljenja i argumentima braniti svoje. Ako je neslaganje s nečim pritisak, onda ćemo sve zvati političkim pritiskom i urlati radi toga... Novi izbori znače Grčki biljeg na Hrvatskoj, sa sigurnim spuštanjem rejtinga i manje novca za školstvo, s povećanjem poreza i sl. samo da vjerovnici dođu do svog novca. Slušati opet Milanovića kako se svađa sa svima, gledati kako izmišlja nove namete i dodatno nas zadužuje, stvarno nema smisla... A sve samo zato da nitko ne dira reformu ovakvu šuplju kakva je...

VL
ZA
zadar1
10:44 29.05.2016.

novi izbori!!!! nebili ti usa u sabor!!!!! ne "pametuj"

VL
Avatar Ernest
Ernest
10:37 29.05.2016.

Svjetski ugledni ljevičar

VL
DU
Deleted user
10:38 29.05.2016.

Tako je to kad se fizičari kao i liječnici počnu baviti politikom, uvijek najpametniji, ali bez pokrića.

VL
DU
Deleted user
10:49 29.05.2016.

Svjetski poznati fizičar? No i kakove to veze ima s poltikom i stanjem u Hrvatskos? Znači li to da čovijek išta više o tom zna od prosječnog Hrvata i bi li ga se o tome išta pitalo da to nije upotrebljivo za drukanje za "ljevičare"?

VL
EN
enigma898
10:43 29.05.2016.

Uhvatili se svi reforme školstva ko pijan plota. Najjednostavnija stvar je ukinuti pola gimnazija i praktički prisiliti mlade da ih što više upiše neka konkretna proizvodna zanimanja. Pored propadajućeg gospodarstva, poljoprivrede, disfunkcionalnog i preskupog džavnog aparata, veliki mudraci se uhvatili nekakvog kurikuluma i laprdaju o tome danima.

VL
OB
observer
10:59 29.05.2016.

Sacuvaj nas Boze ovakvih "svjetskih strucnjaka" koji ne zele da se politika mjesa u struku. To i jeste fundamentalni problem obrazovanja naime da producira strucnjake koje hrvatsko trziste radne snage treba, ne da imamo masu povjesnicara, politologa, filozofa koji bii svi na drzavne jasle. Ukinuti moguce drzavne dotacije FPZ kao i drugim "intelektualnim" fakultetima i pustiti ih da se odrze sa onim sto zarade, da li upisnine ili gospodarstveno sponzorstvo, manje vazno Tako nema "politike u struci" a ne ovako struka bi da se bavi i politikom

VL
12
1234romi
11:22 29.05.2016.

Ovaj dobitnik Nobelove nagrade (haha) ima vremena za politiku?E super.Znanstvenici od "kalibra"nemaju vremena za VLASTITU obitelj a kamo li za politiku.Novinarki VL to nije važno koliko da je na NJENOM političko promišljanju.

VL
MA
marmars
11:07 29.05.2016.

Dakle, Štulića će nam djeca čitaiti, Marulića ne! Učiti će da je Hrvatska vodila građanski rat umjesto obrambeni tj. Domovinski! U. 4. modulu tzv. zdravstvenog odgoja imat će poduku i teoriju oca pedofilije Kinseya (u školama i na javnim mjestima očekujemo zabranu ženskih i muških WC-a jer to vrijeđa transrodnu djecu kojoj se ostali moraju prilagoditi-u "loberalnoj" Americi normalna stvar), djeca neće smijeti profesora oslovljavati s "pofesore" jer možda se on osjeća kao "profesorica"...Mi "zatucani" i "srednjovjekovni" antireformatori zajedno s mnogim uglednim akademicima, znanstvenicima (njih nema u kupljenoj medijskoj mašineriji) trebamo začepiti usta i slušati ove koje mediji svakodnevno izvlače odnekuda, dok nama ostalima, po starom običaju, zaljepe etiketu "zaostalih (vjerojatno fašista) i tako mic-po mic prodadoše Hrvatsku bjelosvjetskim silama "Oduzmi narodu jezik, tradiciju, kulturu i povijest-imait ćeš porobljen narod."Narod ispranog mozga, ili kako pjesnik reče "Dobre sluge, loši gospodari" nije bolje ni zavrijedio.

VL
12
1234romi
11:08 29.05.2016.

Ovo je STRAŠNO što radi VL.

VL
MA
mateomatic
11:20 29.05.2016.

Nije se vodilo računa o integralnom pristupu. U nekim dijelovima kurikula za povijest, hrvatski i biologiju očituje se ideološka i svjetonazorska obojanost. Ovaj dokument treba revidirati, a kao dobar primjer akademik Paar je istaknuo njemački kurikulum. Još oštriji bio je prof.dr.sc. Slobodan Prosperov Novak koji je voditelja stručne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Borisa Jokića nazvao ”lešem” iz Milanovićeva ormara. Jokić nije svjestan da drži u rukama ”tempiranu bombu” koju je 80-ih ostavio Stipe Šuvar. Radi se o teroru metodike. U Europi nema nijedne države koja bi toliko podcjenjivala svoj identitet u jeziku i književnosti. Hrvatska književnost je ovim dokumentom potpuno ponižena, ocjenjuje dr. Novak i kaže: ”Postalo je stidno govoriti o nacionalnim sadržajima.” Udžbenici iz hrvatskog jezika i književnosti su posve reducirani. Nesuvislo je ocu književnosti Marku Maruliću posvetiti, primjerice, deset stihova, a filmu „Bitka na Neretvi“ deset stranica. Ne može nam Jutarnji list biti mjerodavan za sastavljanje kanona hrvatske književnosti, zaključuje dr. Slobodan Prosperov Novak i upozorava da Jokićeva ostavka ne znači kraj, nego tek početak nove bitke koja nas čeka.  Ovaj Puljak o ovome ne želi komentirati, već mulja, iako je dobio direktna pitanja novinarke. Tipičan političar. Kao politika nema šta tu tražiti, a on političar.

VL
B2
bokida 2
11:23 29.05.2016.

Još jedan koji želi da ljudi budu brojevi,bez imena , prezimena ,povijesti,porijekla i vjere.

VL
amo_ća
11:26 29.05.2016.

Nastavljate uporni ljevicarsku propagandu kao da su oni jedini na svijetu u pravu i kao da jedino oni imaju rjesenje za sve probleme.

VL
MA
marmars
11:14 29.05.2016.

Svjetski poznati fizičar je i izumitelj je Davor Pavuna! A zašto njega ne pitate za mišljenje kao i mnoge akademike, znanstvenike, vrhunske hrvatske intelektualce? Dugoročno gledajući neće biti dobro u ovoj zemlji jer se svjesno radi na demontaži slobodne zemlje Hrvatske (uz medijsku silu koja ima interes) , a to nažalost vodi samo ponavljanju jadne nam povijesti.

VL
DU
Deleted user
11:05 29.05.2016.

Samo da ekipu potvrdi SANU.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.