Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV OBZOR

Ivan Aralica ekskluzivno: Desnica ima plan za spas HDZ-a

\'Za OBZOR 200709 Knjizevnik Ivan Aralica Photo: Dino Stanin/Vecernji list\'
Dino Stanin/Vecernji list
23.03.2012.
u 15:20

U Obzoru čitajte o islamskim bankama, javnim ovršiteljima bez posla, 40-godišnjici legendarne filmske sage Kum i petoj sezoni sjajne američke serije Momci s Madisona

Umjesto da piše novi roman, plodni pisac i jedan od najvažnijih desnih hrvatskih intelektualaca Ivan Aralica u svojoj 83. godini odlučio je poduzeti političku akciju kojom će, vjeruje, spasiti HDZ. O svom planu Aralica otvoreno i iscrpno govori za subotnji news magazin Večernjeg lista Obzor, predlažući trijumvirat za spas najjače oporbene stranke: Milana Kujundžića za predsjednika, Dragu Prgometa za zamjenika i Tomislava Karamarka za potpredsjednika HDZ-a, naglašavajući kako se memorandum desnice Hrvatske demokratske zajednice mora temeljito distancirati od Ive Sanadera i njegove politike, ne čekajući ishod suđenja koje je u tijeku.

Bez dlake na jeziku Aralica je dao svoj sud o svim glavnim akterima HDZ-ove priče, od Ive Sanadera i Jadranke Kosor preko Šeksa i Miloševića do Nikice Valentića i Ivića Pašalića za kojeg je, između ostaloga, rekao da danas, "nakon svega što je Sanader učinio i što se dogodilo sa strankom, doživljava satisfakciju". U svojoj analizi odnosa HNS-a i SDP-a u vladajućoj koaliciji prof. dr. Mirjana Kasapović piše: "Dio programa HNS-a postala je i Čačićeva bahatost". Profesorica Kasapović upozorava da se Milanović pretvara u Čačićeva taoca te da HNS-u raste ucjenjivački potencijal. "Da nije Slavka Linića, moglo bi se pomisliti da je na vlasti sam HNS", tvrdi M. Kasapović.

U Obzoru čitajte o islamskim bankama, javnim ovršiteljima bez posla, 40-godišnjici legendarne filmske sage Kum i petoj sezoni sjajne američke serije Momci s Madisona. Za Obzor pišu i Milan Ivkošić, Ivana Simić Bodrožić, Borislav Škegro, Goran Milić, Branimir Pofuk, Ivica Prtenjača i Denis Derk.

Ključne riječi

Komentara 237

TS
tony-sony
11:30 26.03.2012.

Poštovani gospodine Aralica, želim Vam dobro zdravlje i još puno napisanih tekstova i poruka!!! Ovo što Vi činite za Hrvatsku i za HDZ je za svaku pohvalu!! Jedini je problem što Hrvtti malo čitaju i premalo razmišljaju pa im svatko od ovih piskarala prodaje"rog umjesto svijeće". Samo nastavite... svaka Vaša napisana riječ otvara nadu za bolju budućnost HDZ-a i najdraže nam Hrvatske. Bog Vas blagoslovio !!!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:25 23.03.2012.

Nije mi jasno da jos uvjek imaju obraza javljati se i kenj***ati po medijima.

Avatar atrpimir
atrpimir
09:52 24.03.2012.

A ostalo im je protektorat iliti nefunkcionalna država. U svakom slučaju gube Bošnjaci. Srbe boli džoka :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije