Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manipulacije?

Italija tužila rejting agencije Fitch i S&P jer su joj smanjili rejting

'Italian Prime Minister Mario Monti gestures next to German Chancellor Angela Merkel during a news conference at Villa Madama in Rome July 4, 2012. REUTERS/Max Rossi (ITALY - Tags: POLITICS BUSINESS)'
Reuters/Pixsell
13.11.2012.
u 20:55

Prije sedam dana Australija je kaznila S&P sa 30 milijuna australskih dolara jer su najbolje ocijenili bezvrijedne papire i u zabludu doveli investitore

Italija je tužila agencije za kreditni rejting Standard & Poor's i Fitch! Talijanski tužitelji podnijeli su tužbe zbog tržišne manipulacije protiv sedam dužnosnika iz rejting agencija S&P i Fitch kao dio istrage zbog smanjenja kreditnog rejtinga Italije prošle godine. Policija u gradu Traniju u južnoj Italiji odbacila je navode protiv dvojice zaposlenika agencije Moody's koja je također bila pod istragom. Optužena su petorica djelatnika S&P-a, a među njima je i Deven Sharma, direktor agencije od 2007. do 2011. Optužen je i direktor te još jedan djelatnik Fitcha. Početkom godine Fitch je smanjio rejting Italije za jedan stupanj, zbog dužničke krize, dok je S&P srezao rejting Italije za dva stupnja.

Talijanski tužitelji optužili su agencije da su "izmanipulirale povjerljive informacije" i davali "neutemeljene i nemarne procjene" kreditne sposobnosti Italije. Prije sedam dana Australija je kaznila S&P sa 30 milijuna australskih dolara jer su najbolje ocijenili bezvrijedne papire i u zabludu doveli investitore.

>> Moody's smanjio kreditni rejting Argentine, korak su do bankrota

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:23 14.11.2012.

Pa kako bi oni zaradili da zapravo nije rijec o manipulacijama? U zadnjih desetak godina samo manipulacije zaradjuju profit,a onda kao posljedicu imamo Krizu. i naravno nitko kaznjen nego stovise nagradjen.

OB
-obrisani-
10:41 14.11.2012.

Kreditne agencije u rukama najvećih svjetskih bankarskih mešetara i manipulatora.Kao i cijeli globalni monetarno financijski sektor .

HR
hrza
13:40 14.11.2012.

Te agencije su teledirigovane i njihovi izvještaji su bezvrijedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije