Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćaju ga

Italija izručuje Hrvatskoj Tutu, zapovjednika kažnjeničke bojne

'ROT02D:YUGOSLAV-WAR-CRIMES:THE HAGUE,NETHERLANDS,24MAR00 - Mladen Naletilic, also known as Tuta, enters a court room during his initial appearence before the Yugoslav War Crimes Tribunal in The Hague
Arhiva VL
17.02.2013.
u 22:11

Zbog zdravstvenih razloga osuđeniku je smanjena kazna i zbog toga će uskoro biti pušten iz zatvora

RIM – Agenti policije ureda za imigraciju izručit će hrvatskog državljanina M. N., koji se trenutačno nalazi u rimskom zatvoru Rebibbia, gdje izdržava kaznu od 20 godina zatvora na koliko ga je kaznio Međunarodni kazneni sud u Haagu za zločine koje je počinio tijekom rata na Balkanu, objavio je danas list Repubblica.

List objavljuje samo inicijale, a trebala bi biti riječ o Mladenu Naletiliću zvanom Tuta.

List piše da je osuđenik od travnja 1993. do ožujka 1994. bio zapovjednik „specijalizirane jedinice Hrvatske vojske koji se okaljao užasnim ratnim zločinima zbog kojih je bio uhićen 1997. zajedno sa svojim zamjenikom V. M.“

Haaški sud ga je 2003. osudio zbog proganjanja, mučenja i progona civila.

Zbog zdravstvenih razloga osuđeniku je smanjena kazna i zbog toga će uskoro biti pušten iz zatvora.

Zbog kriminalnog profila M. N., ured za imigracije odredio je da odmah bude izručen u državu čiji je građanin. Nakon što dekret bude prihvaćen, hrvatski građanin bit će iz Italije deportiran u Hrvatsku, napisao je list Repubblica.

Komentara 82

IV
Ivekivek
23:05 17.02.2013.

Ovoliko "hrvata" nije pokazivalo svoju ogorčenost puštanjem šljivančanina.

VR
vrisak
06:36 18.02.2013.

Dobro se vratio u svoju domovinu ...Pozdrav zivio ti nama..

P1
profesorzag 1
22:41 17.02.2013.

majur, : : Odmah sam ti dao veliki +++++ u pravu si, sta je taj radio po Hercegovini sramotio je postene Hrvate i domoljube, stid me sto sam Hrvat kad ovo cujem.....Za njega je celija 3x2=20 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije