Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Prevrnuo se autobus pun čeških turista, 21 ozlijeđen, 4 na liječenju

prevrnuo se autobus
Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
1/9
19.06.2010.
u 08:40

Neslužbeno se doznaje da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem u desnom oštrom zavoju, vjerojatno zbog brzine i skliske ceste.

U prevrtanju autobusa od kamenoloma Antenal, nedaleko od istarskog Novigrada, ozlijeđen je 21 državljana Češke. Nesreće se dogodila jutros oko 4 sata kada je 28-godišnji vozač Kurt Skraznyj izgubio kontrolu nad upravljačem u desnom oštrom zavoju, vjerojatno zbog brzine i skliske ceste, ali i umora pa izletio s ceste niz padinu od oko pet metara, a potom se i prevrnuo na bok.

U autobusu je bio 31 putnik, mahom starije životne dobi, te 2 vozača.

Četvero ozlijeđenih bit će zadržano na liječenju nekoliko dana, ali nitko od ozlijeđenih putnika nije životno ugrožen. Svi ozlijeđeni su zbrinuti, a neozlijeđeni su privremeno smješteni u hotelu Laguna u Novigradu.

- Svi su turisti dobro. Nitko nije životno ugrožen, no četvorica će zbog manjih prijeloma i lakšeg potresa mozga ostati u bolnici dan-dva, rekao je Vedran Grubišić, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije, za  iPress.

Grubišić je zajedno s ravnateljem bolnice dr. Lemsom Jerinom obišao stradale turiste.

Cesta Novigrad-Poreč otvorena je za promet u 9 sati, nakon što je autobus uklonjen s ceste i dizalicom prevezen u obližnji kamenolom.

Autobus je iz Češke prema Hrvatskoj, odnosno destinacijama Poreč i Pula, putovao cijelu noć, a u Hrvatsku su ušli jutros oko 3 sata na graničnom prijelazu Kaštel.

Komentara 12

DU
Deleted user
09:36 19.06.2010.

A sta se dogodilo? Zaspao covjek za volanom - to se dogodilo. Ti autobusi su satima na putu, kupe turiste po cijeloj Ceskoj i onda voze gotovo bez pauze na Jadran. Praskozorje je izuzetno opasno, jer tu vozaci najlakse zaspu. Stariji forumasi sigurno se sjecaju stare \"auto-ceste\" Zagreb-Beograd kada su se ljeti Turci masovno ubijali oko Slavonskog Broda upravo u to rano doba dana.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
09:41 19.06.2010.

. ..Za Šimonovićeve(HDZ)nove zatvorske kapacitete zasad-ČESI PLAĆAJU CEH. ..SFRY\"TAMNICA NARODA\". ..

NI
niko36
21:25 19.06.2010.

Panjiiiii :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije