Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NJIMA I VLASNIK

Ispitano troje u slučaju požara u Dravi International, idu u istražni zatvor? 'To je nevjerojatno'

Požar u Osijeku
Foto: Osječko-baranjska županija
1/44
17.01.2024.
u 20:34

Bedeov odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je njegov branjenik, vlasnik Zvonko Bede, iznio aktivnu i cjelovitu obranu, odgovarao na sva pitanja te da "nije bilo detalja kojeg nije prezentirao"

Tri osobe, koje policija dovodi u vezu s prošlogodišnjim požarom plastike u tvrtki "Drava International", među kojima je i vlasnik tvrtke Zvonko Bede, ispitani su popodne u policiji, a obrana očekuje da bi u četvrtak trebali biti privedeni u Državno odvjetništvo. Bedeov odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je njegov branjenik iznio aktivnu i cjelovitu obranu, odgovarao na sva pitanja te da "nije bilo detalja kojeg nije prezentirao".

Istaknuo je da je za sve eventualne nedostatke u poslovanju Bede već pravomoćno prekršajno osuđen i platio je kaznu, te da nitko ne može dva puta kažnjavan za isto djelo, što će, kaže, biti jedan od prigovora obrane. Pojasnio je i da će, nakon ispitivanja u policiji, njegov klijent biti predan pritvorskom nadzorniku, a sutra se očekuje ispitivanje u nadležnom Državnom odvjetništvu, koje treba odlučiti hoće li predložiti određivanje istražnog zatvora.

>> GALERIJA Pusto i apokaliptično: Pogledajte prve snimke iz kruga tvrtke Drava International

Požar u Osijeku
1/41

Matić je ponovio da je takva akcija "gotovo nevjerojatna" tri mjeseca nakon požara  i smatra da za nju "vjerojatno postoji neki drugi razlog". Očito postoji nešto u pozadini, što ne možemo otkriti, a niz svjedoka ukazivao je na znatne nepravilnosti u tom postupku. Ne postoje nikakve štetne posljedice, niti zagađenja, jer su sve službe obavile ispitivanja, rekao je odvjetnik.

Obrana je prije ispitivanja izvijestila da se Bedea, s obzirom na prošlogodišnji požar, tereti za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom te teška kaznena djela protiv okoliša, a Matić je nakon ispitivanja pojasnio da je riječ "o kaznenim djelima iz općinske nadležnosti, za koja je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora".

POVEZANI ČLANCI:

 

Ključne riječi

Komentara 3

ST
sttipe
08:11 19.01.2024.

Zabrana prodaje plastike od ugljikovodika u ovom tisućljeću??

PO
Poganec
04:08 19.01.2024.

Jedna velika ekoloska katastrofa koja ce utjecati na zdravlje Slavonaca a pogotovo na nase vatrogasce koji su bili na gasenju bez zastitne opreme,O tome nitko nista nepise i od opreme nasig Vatrogasaca koja nije na danjasnjoj tehnickoj razini..

Avatar neugodan
neugodan
13:31 18.01.2024.

nis mu nece biti. dokazi su spaljeni tj. pod zemljom a on pod zastitom hdza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije