Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOP AJATOLAHA MONTAZERIJA
Povratak na članak

Iranske vlasti strahuju da bi se pokop mogao pretvoriti u prosvjede

Ajatolah Montazeri bio je jedan od arhitekata revolucije 1979. i očekivalo se da postane vođa Irana, ali je pao u nemilost nakon sukoba s ajatolahom Homeinijem.

Komentari 24

OB
-obrisani-
11:25 21.12.2009.

Sizif solufaru Arbeit MAcht Frei

VL
OB
-obrisani-
17:03 24.12.2009.

Montazeri nikada nije spominjao niti riječ \"diktatura\" u njegovim izjavama, no američki mediji naravno uvijek imaju svoju verziju priče.

VL
OB
-obrisani-
10:49 21.12.2009.

iranci zelite li novog vodu potrudite se pa i platite zivotima ako treba ali samo nedajte da vam pijavice poput amerike udu u zemlju i biraju ga.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
11:29 21.12.2009.

Sizife To što govoriš nije istina. Iran nije prijetio ni Izraelu, ni Saudijskoj Arabiji, nego te države uz blagoslov Zapada prijete Iranu, ali mu zapravo ne mogu ništa.

VL
OB
-obrisani-
17:26 24.12.2009.

Nevjerojatno koliko licemjerja od izraelskih komentarora kao što je Sizif, naime on proziva Iran zbog policije na cestama (a LAŽE pa spominje i vojsku koje nema), a ne usuđuje se kritizirati opsadno stanje da danskim ulicama prošli tjedan kada je uhićeno preko 400 prosvjednika. No čini se kako za Dansku i zapadne zemlje vrijede jedna mjerila, a za Iran druga...

VL
OB
-obrisani-
11:15 21.12.2009.

kesicu racun ide na mene

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:20 21.12.2009.

Ajatolah Montazeri je više puta optužio upravu zemlje da provodi diktaturu u ime islama i da do oslobođenja, koje je trebalo biti ciljem revolucije 1979., nikada nije došlo. Ma vidi ti to...

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
10:27 21.12.2009.

Iran ovo, Iran ono, Iran ovako, Iran onako, Iran gore, Iran dolje, Iran ispred, Iran iza. I tako već od 2002. godine se medijski blati jedna zemlja. Počešali bi se o njihovu naftu, ali to je sad već podavna povijest.

VL
OB
-obrisani-
10:40 21.12.2009.

Iran kao uzorna demokratska zemlja sretnih Iranaca? Joke of the year! Nekim inteligencijom nesto manje obdarenim komentatorima ovdje u VL jako je tesko razumiti cinjenicu, da je Irancima, najmanje polovini njih, posebno mladima i obrazovanima, dosta kamenodobnog rezima mula i ajatola. Nemaju s tim ni USA, ni Izrael, ni \"degenerirani zapad\" (po Ahmu malome) nista s time. Iranci su imali srecu okusiti relativnu slobodu (od 1945 do 1980) i usprkos tome, da su miljuni Iranaca pobjegli iz zemlje, sjeme slobode jos zivi! Svi ovi luzeri, islamo-fasisti, naci-djihadlije, komunisti, koji su prije nemira opisivali Iran kao uzornu demokratsku zemlju sretnih Iranaca, i koji ne skuze, da je nezadovoljstvo Iranaca istinsko, sad deprimirani i uplaseni u panici traze uzroke i krivce za nemire u Iranu u USA i Izraelu i \"degeneriranom zapadu\" (to je specialitet budala Moloha, trunchbulla, Cira_Velikog_Na_Supku , Babylona, djukeca ...). To je isto kao tvrditi da su za istinskom zeljom Hrvata za slobodu i nezavisnu Hrvatsku i borbu za ostvarivanje toga povijesnog cilja stale Njemacka, Vatikan i USA.

VL
OB
-obrisani-
10:57 21.12.2009.

ali, si doletio na svojem letecem cilimu u odbranu islamskih fasista? Taj tvoj Iran zatucanih mula i ajatola, mora uvoziti tisuce tona benzina svaki dan - iz Venezuele ... Oni bi rakete i A-bombe, a svojemu narodu ne znaju dati niti benzina. Da o slobodi i demokraciji ni ne govorimo!

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
11:03 21.12.2009.

Sustav upravljanja i raspodjele vlasti u ovoj zemlji izgleda ovako: 1) NAROD svake četiri godine na izborima bira Vijeće stručnjaka. To je vrlo važna institucija, koju bi mogli usporediti s našim Ustavnim sudom. Ima 86 članova koji su mahom obrazovani ljudi i intelektualci. 2) Vijeće stručnjaka (izabrano od NARODA) bira vrhovnoga vođu (ajatolaha). Pritom se ocjenjuje je li kandidat psihofizički sposoban za obnašanje te funkcije. Ajatolaha ne kreira iransku vanjsku politiku, nego samo može uložiti veto na odluku predsjednika i Parlamenta. Vrhovni vođa ima zapovjedništvo nad vojskom i policijom, može biti doživotan, sam podnijeti ostavku, a u svakome trenutku ga može smijeniti Vijeće stručnjaka (izabrano od NARODA), te na njegovo mjesto postaviti drugoga vrhovnog vođu. 3) Narod svake četiri godine na predsjedničkim i parlamentarnim izborima bira svoje kandidate za šefa države i Medžlis (parlament). Predsjednik je zadužen za gospodarska pitanja. Dakle, Iran je demokratska država, ali u nečijim očima nije demokratski, jer se demokracija danas svela na slugovanje Bruxellesu i Washintonu. Danas \"biti svoj\" (kako kaže književnik Šenoa) znači biti nedemokrat.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
11:12 21.12.2009.

sizife Pa naravno da je Iran kamenodobni režim gledan tvojim očima. Ali gledan mojim očima nije. Jer u očima cionista i angloimperijalista su npr. svi političari i zemlje koje ne podliježu tim lobijima nedemokratski. Potpuno te razumijem!

VL
OB
-obrisani-
11:07 21.12.2009.

trunchbull, ulica je dovela mule i ajatole na vlast, i ulica ce jih i odnjeti na smetljiste povijesti, gdje je takvim rezimima i mjesto! A ti samo pjevaj svoje ode tom sve omrazenijem krvavom kamenodobnom rezimu!

VL
OB
-obrisani-
11:13 21.12.2009.

Ako dobijem novčanu nagradu za najbolju karikaturu o holokaustu na natječaju koji je raspisao Iran, dat ću je Hamasu jer prijateljima Irancima želim da što prije završe nuklearnu bombu i lansiraju je na Haifu i Tel Aviv. A onda slijedi slavlje na zagrebačkim ulicama.

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
11:23 21.12.2009.

Sizi. Uzaludan ti je posao ;) Ocito je admin musliman pa ti nabija minuse. Samo neka oni nabijaju..vidi se da istina boli. Go ahead

VL
OB
-obrisani-
11:24 21.12.2009.

truncbull, za mene ni rezim u Saudijskoj Arabiji nije bolji - samo sto taj rezim ne prijeti Izraelu i zapadu. Dodji s necim boljim! Inacd, ovdje u Svedskoj je najmanje 35 000 Iranaca, koji djele moje misljenje, a ne tvoje ...

VL
OB
-obrisani-
11:28 21.12.2009.

Bjesomar, vjerovatno nije to Admin ... Pozdrav!

VL
OB
-obrisani-
11:45 21.12.2009.

-trunchbulle moj dragi, ako je sve tako demokratsko i idilicno u Iranu, zasto je prakticno uvedeno opsedno stanje s vojskom i policijom na cestama?

VL
OB
-obrisani-
11:50 21.12.2009.

trunchbulle, kopirao sam tvoji izjavu, da napada na Iran nikada nece biti. Napada svakako nece biti, ako se Iran odrece Bombe ... A sto se tice tvoje izjave, da Iranu nista ne mogu - Iran nece ni znati, sto mu se dogadja, kad ce sve njihove centrifuge biti pretvorene u staro zeljezo ...

VL
OB
-obrisani-
12:01 21.12.2009.

truncbulle moj dragi, Izraelu je bilo do Irana ko do lanjskog snijega - sve dok Iran nije poceo prijetiti. Ima Izrael vec bez Irana dosta problema. No, milim, da ce bas biti Izrael, koji ce isprasiti Iran - i za nas u Europi ...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.