Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRIJEVARA

'Inženjer brodogradnje' ženi (73) obećavao hrpu novaca, na kraju je ostala bez nekoliko tisuća eura

Ilustracija
Patrik Macek/PIXSELL
22.03.2024.
u 10:28

Ponovno upozoravamo sve građane da prilikom kontakata s nepoznatim osobama koje nude brzu, laku i veliku novčanu dobit, trebaju posumnjati u prijevaru. Obavezno odbijte takve iznenadne ponude. Ako primijetite nešto sumnjivo, obratite se policiji - objavila je PU međimurska.

Čakovečka policija zaprimila je jučer kaznenu prijavu 73-godišnje žene kojoj je prevarant putem interneta obećao velike iznose koji su trebali doći paketom. Na njoj je bilo da plati troškove slanja i osiguranja te je pritom ostala bez nekoliko tisuća eura.

- Iz zaprimljene prijave proizlazi kako je oštećena početkom veljače ove godine putem jedne od društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji se predstavio kao inženjer brodogradnje te da se trenutno nalazi na brodu koji putuje iz Engleske u Australiju. Muškarac joj je pritom obećao poslati  paket u kojem se nalazi zlato u vrijednosti 100.000 funti te vrijednosni papiri u vrijednosti 1.000.000 eura. Kako bi oštećena primila obećani paket morala je uplatiti troškove slanja i osiguranja u iznosu od nekoliko tisuća eura, što je kasnije i učinila. Nakon toga prevarant je i dalje tražio određene uplate kako bi poslao paket te je oštećena posumnjala da se radi o prijevari i događaj prijavila policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, dok će se protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava.

VEZANI ČLANCI


 

Ponovno upozoravamo sve građane da prilikom kontakata s nepoznatim osobama koje nude brzu, laku i veliku novčanu dobit, trebaju posumnjati u prijevaru. Obavezno odbijte takve iznenadne ponude. Ako primijetite nešto sumnjivo, obratite se policiji - objavila je PU međimurska.

Krajem prošle godine u Ravnateljstvu policije u Zagrebu predstavljena je preventivna kampanja „Web heroj“, prepoznatljivog slogana „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“, kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Više informacija o prijevarama s bankovnim računima, investicijskim prijevarama, prijevarama prilikom online kupovine, romantičnim prijevarama i direktorskim prijevarama saznajte na internetskoj stranici "Web heroj", dodali su iz policije.  

VIDEO Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama trening odradio s Cro Copom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije