Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENA 59-GODIŠNJAKINJA

Nije obavijestila policiju te tri godina primila mirovinu od mrtve osobe

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2024.
u 16:40

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u inozemstvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako 59-godišnjakinja, s namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, nije obavijestila nadležna tijela o smrti osobe, preminule u srpnju 2014. godine, nego je kao opunomoćenik po tekućem računu korisnice mirovine koja je preminula, u vremenu od kolovoza 2014. do srpnja 2017. godine, nastavila koristiti uplaćivana novčana sredstva mirovine koja su pristizala na tekući račun, oštetivši time javnu ustanovu nadležnu za rješavanje o pravima i obvezama u mirovinskom osiguranju - navode iz policije. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Opasna droga Galaxy pojavila se u Međimurju, policija provela akciju: 'To je čista kemija!'

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

PO
Poganec
20:26 15.03.2024.

Kako se to mogao desiti. Drzava mora neke stvari raditi autumatski. Potavlja se pitanje koji odgovornost snose drzavne institucije Koje nista nerade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije