Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVIŠI NEBODER U HRVATSKOJ

Investitor Dalmatia Towera: Netko će morati odgovarati za štetu koju nam je Grad Split počinio

Split: Gradska uprava odbila je izdati dozvolu za izmjenu građevinske dozvole za poslovni toranj "Dalmatia Tower"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
21.04.2023.
u 10:48

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak najavio je u četvrtak žalbu Grada na izmjene građevinske dozvole koju je u utorak od Upravnog odjela za urbanizam grada Splita dobio investitor najvećeg nebodera u zemlji Dalmatia Towera Josip Komar

Investitor Dalmatia Towera u Splitu, Westgate grupa, iskazala je zadovoljstvo rješenjem kojim je projekt najvišeg nebodera u Hrvatskoj ušao u finalnu fazu ishođenja uporabne dozvole, nazvavši čudnim istup gradonačelnika Splita Ivice Puljka koji je najavio žalbu na rješenje.

"Gradonačelnik očito ne priznaje odluke pravne države te odluke Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je utvrdilo da minimalni građevinski radovi na krovištu nebodera ne predstavljaju povredu GUP-a", priopćila je grupa. Investitor u reakciji navodi da ih žalosti, što iz Splita stižu "kontradiktorne i politički kontaminirane poruke koje narušavaju povjerenje svih investitora ali i poduzetničku klimu u cijelosti".

Ističu pritom da se procedura oko izdavanja dozvole prolongirala na štetu više od tisuću zaposlenika koji iščekuju ulazak u urede, domaćih i međunarodnih kompanija koje su u nevjerici promatrale odnos gradske vlasti prema tržišnim dionicima, ali građana Splita . Westgate grupa pozvala je gradonačelnika Puljka da javnosti objasni tko će i iz kojih sredstava podmiriti višemilijunsku štetu koju je investitor pretrpio zbog, kako navode sada i službeno dokazano protupravnih i štetnih radnji splitske gradske administracije. Zbog svega su, kažu pokrenuli građanske i kaznene postupke te alarmirali sve nadležne državne institucije o protupravnom ponašanju kojem smo bili izloženi posljednjih mjeseci.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak najavio je u četvrtak žalbu Grada na izmjene građevinske dozvole koju je u utorak od Upravnog odjela za urbanizam grada Splita dobio investitor najvećeg nebodera u zemlji Dalmatia Towera Josip Komar. Riječ je o rješenju o izmjeni i dopuni rješenja za građenje u kojem je odbijen zahtjev Grada Splita da dobije uvid u spis jer se izmjenom dozvole ne mijenja veličina građevine ni veličina i oblik parcele.

>> VIDEO Puljak iz svog džepa mora platiti 100.000 kn: Ovo je političko zastrašivanje!

Komentara 3

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:14 21.04.2023.

Split je već načet grad. Načeli su ga kupci nekretnina koji u njima ne stanuju a smještene su u samoj gradskoj jezgri. I tamo je mrtvo cijelu zimu. Uz vlast u županiji i u Zagrebu ovakvi meštri koji ne gradee prema dokumentaciji uvijek će nešto novaca još uložiti u ljude i sagraditi katova koliko misle. Ali nikada im nije dovoljno. Posljedica je neprekidni palež automobila, narkomanija jer novaca se ima, smanjen broj studenata koji završavaju ozbiljnije studije i nedostatak onih bez kojih život može stati. Puljak je školovan, hrabar i pošten čovjek i on smeta. Sad kada se vidi kako se lako može zaprijetiti pa i maknuti dužnosnike USKOK-a nema više nikakve zadrške. Pa i bespravni graditelji idu dalje.

DU
Deleted user
11:52 21.04.2023.

Treba istražiti, pod kojim uvjetima ste gradnju proširili mimo građevinske dozvole i ko je za to uzeo lovu?! Ali prvo platite komunalije koje ste dužni i za koje vam je isto netko da prolongiranu valutu, o tome šutite?

HI
HiroGlifi
12:58 21.04.2023.

Neka odgovara onaj koji vam je dozvolio da gradite ruglo izvan gabarita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije