Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed branitelja
Povratak na članak

'Ovako gore naši snovi o slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj'

Branitelji će ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu ostati cijelu noć.

Komentari 168

MO
mojazemlja
13:23 20.10.2014.

Reče jedan 100% HRVI:evo Vam moja mirovina i dodaci što je oko 12 000 kuna,ali uzmite i moja kolica i provedite ostatak života u njima.

VL
BA
baki5555
12:26 20.10.2014.

zavadi pa vladaj ,,,,tako se ponaša Matić i njegova svta izgleda kao da su oni oslobodili ovu državu od JA i četnika( domaćih i uvezenih iz srbije)...

VL
VE
verakruz
13:39 20.10.2014.

Ne odstupajte dok taj mali zvekan ispranog mozga ne napusti svoju nepripadajuću fotelju!

VL
VJ
vjerovnik
14:54 20.10.2014.

ja sam pročitao i vidio izjavu tog malog Glavaševića i potpuno se slažem da on ne može biti zamjenik ministra branitelja ... ustvari može, ali onih iz "Krajine" , ali naših HRVATSKIH nikako ... molim vas , kako netko možee tražiti izjednačavanje svih prava za naše branitelje i za abolirane ???? znači za naše branitelje nema jer smo u krizi, ali za abolirane će biti i sad ćemo i njima isplaćivati iz proračuna, jer je bio ranjen ili što već ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
KN
knezica
13:44 20.10.2014.

Ja sam uz Vas branitelji, kao i svaki zdravomisleći Hrvat!

VL
DO
doktorica
14:18 20.10.2014.

. Branitelji i invalidi ovim prosvjedom žele također upozoriti i na otpuštanja hrvatskih branitelja-žalosno ,ali što reći o otpuštanjima sa posla i mizernim mirovinama radnika koji su radili 40 godina,koji nisu dobili nikakve otpremnine ,povlastice,o invalidima rada koji jedva preživljavaju,izrađeni,onemoćali,bolesni.Zašto stalno branitelji,svaka im čast,ali pa nisu bili plaćenici nego domoljubi koji su se borili za svoju zemlju,svoju djecu,i išli su dobrovoljno.Sjetimo se nekadašnjeg SB,bili su izdvojeni od naroda i primali povlastice i oni i njhova cijela obitelj.

VL
ĆA
ćaćaća
15:09 20.10.2014.

bravo branitelji !!!

VL
VJ
vjerovnik
16:34 20.10.2014.

ajde sad vi sami zaključite ... naš Pravednik se zalaže za ukidanje zakona o "Ništetnosti" kojim se odbija nadležnost Srbije za tužbe bivše JNA protiv naših branitelja ... znači on PRIZNAJE nadležnost Srbije za hrvatske branitelje kojima se sudi zbog napada na SFRJ ... u isto vrijeme ministar Matić i taj mali Glavašević traže da se izjednače prava aboliranih i naših branitelja, dakle da im se iz HRVATSKOG proračuna isplaćuju invalidnine, naknade ... itd .... dakle politika ove vlade je ..neka Srbija sudi naše branitelje, a mi ćemo čedonje abolirati i još im priznati borački status, obnavljati kuće i davati novac iz HRVATSKOG proračuna ... ????!!!!!!! .... treba li tu ikakav komentar ?

VL
ĆA
ćaćaća
15:10 20.10.2014.

arjavas..očito da tvoji idoli uče pjevati po njemačkoj...

VL
JU
Jura0802
15:56 20.10.2014.

Bilo je vrijeme da se pokrene i to Napred decki imate podrsku i od nas Pridruzit cemo vam se

VL
VJ
vjerovnik
17:02 20.10.2014.

radili su reviziju braniteljskih mirovina, invalidnina i svih ostalih prava .... i koliko ih je brisano ? ... svega nekoliko .... ali yugo-skojevci i dalje sve branitelje nazivaju "lažnim" ... u isto vrijeme traže da se aboliranima prizna status branitelja ???!!!! to jest, da im se iz proračuna isplaćuju invalidnine, mirovine ... itd .... za naše branitelje nema, ali za abolirane će biti

VL
Avatar drug lenjin
drug lenjin
15:27 20.10.2014.

Samo naprijed dečki imate pravo da se maknu Matić i ovaj mali koji nema dvije čiste.Imate moju moralnu podršku.Matić i njegovi vazali biti će smjenjeni za godinu dana teško je očekivati da će ga Zoranče smjeniti.Sram ih može biti sve tako branitelje vrijeđati i omaložavati ljude koji su svoje zdravlje i živote dali za Hrvatsku.Sramota

VL
DU
Deleted user
15:31 20.10.2014.

Bojim se da kad smo pristali na aboliciju, da smo za abolirane preuzeli obvezu izjednačavanja s ostalim građanima. TKO JE IZMISLIO ABOLICIJU? Zašto je uz mirnu reintegraciju nužno morala ići abolicija? Mislim da smo nakon Oluje bili u mogućnosti mi diktirati za sebe prihvatljivije uvjete. Bolje bi bilo u redovima aboliranih preispitati što se sve tu skriva i ima li mogućnosti i potrebe nekome ipak ukinuti aboliciju (Stalno se šuška o pojedincima da su za vrijeme rata ovo, ono, radili zločine a sada su abolirani. Pa ajmo to istražiti). Ali tko je aboliran i nema ništa protiv njega u smislu osobne odgovornosti za neke zločine - aboliran je, jbt ga. I ima pravo tražiti radna ili socijalna prava. Djeca branitelja u međuvremenu su postala punoljetna, tko se htio školovati, školovao se. Branitelji - invalidi su ostvarili neka socijalna, zdravstvena i mirovinska prava u okvirima socijalne države, takve kakva je - ne pretjerano socijalno osjetljiva, a tu i takvu državu (socijalno neosjetljivu) sami zdušno zagovaraju kada su na vlasti oni koje iz nekog čudnog razloga smatraju svojima i opanjkavaju i podmeću klipove kada su na vlasti ovi drugi. Sjeme svih nevolja koje nam se danas u glavu odbijaju, zasijano je do 1995. upravo od tih "najnajnajviše naših". Ta se prava mogu doraditi, poboljšati, i mislim da je 20 godina nakon rata lagano vrijeme da se ukine zasebno ministarstvo branitelja, te da oni nadalje ostvaruju svoja prava u okviru redovnih zdravstvenih i mirovinskih institucija.

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
18:00 20.10.2014.

Zašto se javljaju mrzitelji Hrvatske skriveni pod nickom haške pravde i sl ? Što ih tjera komentirati hrv. branitelje kad im rat trajao 2 dana ? Zar nemaju dovoljno smeća u svom dvorištu... pa daj više malo o fojbama, izbrisanima,, ljubljanskoj banci... pa svako selo ima spomen ploču, svaka baba partizansku mirovinu, udri po njima druže iz dežele... vidiš da i Bratušeka ima problem s NOB-om

VL
FO
forlife
22:54 20.10.2014.

jao, jao, kakva tuga i prevelika bol. Dođe ti da zaplačeš.

VL
NI
nicolatesla
00:58 21.10.2014.

Usporedjivati partizane koji su borili sa svjetskim silama, s nasim Braniteljima je van svake pameti. Partizani dosli kuci i odmah se latili posla, izgradili drzavu kao zmaja, i nakon 40 godina rada otisli u svoje zasluzene mirovine. Ovi nasi vodili rat sa svojim sugradjanima, drzava ima 1'300 000 umirovljenika, na 4,3 milijuna stanovnika, uzdrzaju ih zene u radnom odnosu, posto nam je musko stanovnistvo vecinom u penziji, i nikada im dosta. Sramota. Putin svojim podijeli znacke, dade im ruku, zahvali se i idu za poslom. I tako svi rade, i Tito je svoje ljude poslao da grade drzavu narodu, a oni poslali ljude od 25, 30, 35 godina u penziju, da ih drzava uzdrzaje narednih 50 godina. Treba dati invalidima penziju, zastiti familije poginulih, a svi ostali na posao.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
00:25 21.10.2014.

Opet manipulacija Braniteljima...mene ovi Branitelji podsjecaju na zombije bez mozga. Nitko ne zeli uzeti mirovine pravim invalidima a tih je oko 10% ukupno od svih branitelja u HR i BiH. Ja znam par laznjaka koji uzivaju mirovine a jos i rade zadnjih 15 god.

VL
DO
dosaosam
22:47 20.10.2014.

čemu ovako nasmješene face kad je jad i bol u pitanju ili je to još samo jedna od predstava istih faca

VL
Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
00:41 21.10.2014.

. ..Očigledno HDZ-predsjednička kampanja se zahuktava na staru HDZ foru još samo fale lanci na rukama i eto Splitske HDZ-fešte. ..CiCisterna oko Splita. ..

VL
MB
marinkoludi.ban
18:37 20.10.2014.

Zanimljivo....samo me zanima zašto mi branitelji nismo prosvjedovali kad su nam opet,4. put u roku 5-6 godina skidali mirovine???!!!....očito nekom to nije pasalo...a o tome TKO vodi HVIDRU,još bi se više dalo pričati...i još samo nešto....btw i Borković i Matić su od prvog dana rata bili na ratištu,a dali to mogu reći i uhljebi iz HVIDRE koji sebe prikazuju kao mučenike???!!!....mi,hrvatski branitelji se moramo pomiriti sa tim da smo IZDANI,i ostavljeni da trunemo na opće veselje vladajučih garnitura,kojima smo potrebni samo da bi oni ostvarili svoje ciljeve(govorim i o kukurikavcima i o HDZ-u)....

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.