Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Intervju - Davor Ivo Stier: Milanović je staromodan, politička trgovina više ne prolazi

Naslovnica 30.7.
Foto: VL
30.07.2016.
u 00:01

S političkim tajnikom HDZ-a o rejtingu stranke, predizbornoj kampanji, konkurentima...

Davor Ivo Stier (44) ušao je u vrh hrvatske politike prije pet godina, prošao uspone i padove, a sada je, kao novi politički tajnik HDZ-a, ideolog i strateg tima koji je, predvođen Andrejem Plenkovićem, preuzeo najveću hrvatsku političku stranku. Ta je ekipa zadnjih godina slovila kao “budućnost HDZ-a”, no malo je tko očekivao da bi njihovo vrijeme moglo nastupiti već sada.

Smatrate li da Milanovićeva ideja s Narodnom koalicijom ne funkcionira?

Čini mi se da su i oni svjesni toga i da su zbog toga sve nervozniji, što sve više i pokazuju svakog dana. Njihova sinergija u ovom trenutku izostaje zbog toga što hrvatski birači više ne žele političku trgovinu, ne žele podržati politiku u kojoj se stranke unaprijed dogovore o foteljama, a nejasno je koliko doista imaju snage kod biračkog tijela.

Zanimljivo je što Milanovića definirate kao staromodnog. Što je kod njega staromodno, a kod vas novo?

Staro je to što je on koncipirao i svoju bivšu Vladu i sadašnju izbornu strategiju na otvaranju ideoloških sukoba umjesto da je ispunio mandat koji je dobio od hrvatskih građana 2011., a to je bilo rješavanje gospodarskih problema. On je svjesno išao na otvaranje ideoloških tema, kao što je bilo ukidanje saborskog pokroviteljstva nad Bleiburgom, koje je i Ivica Račan bio prethodno prihvatio. Milanović je potencirao ideološke sukobe u nedostatku volje i znanja da riješi ekonomske probleme. To je ta već viđena stara paradigma koja političku egzistenciju gradi na sukobima. Nasuprot tome, mi želimo razviti politiku okupljanja, i to činimo s pozicija modernog demokršćanstva.

>>Cijeli intervju pročitajte u političkom magazinu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju Večernjeg lista donosimo i sljedeće teme:

>>Nakon trideset godina novi antibiotik za bakterije koje izazivaju teške infekcije

>>HRZ-u stiže prvih 5 od 16 borbenih helikoptera iz SAD-a

>>Kandidat za premijera na čelu Croatia osiguranja?

>>Ekskluzivni dokument iz 1992. – Od poništenja presude Stepincu odustao je Tuđman

>>Vlada i olimpijci: Zašto srpsko zlato vrijedi tri puta više od hrvatskog

>>Zvonimir Mršić: Podravka je lovac, a ne lovina

Foto: VLm

Komentara 19

BU
Bulaba
21:27 29.07.2016.

Jel se netko sjeća suludog fašističkog ispada Zorana Milanovića u Saboru prije par godina, kada je na zastupničko pitanje upravo Stiera ovome "odgovorio" da on ne može voljeti ni razumjeti Hrvatsku jer u istoj nije rođen? Zanimljivo, taj notorni fašizam, u kojem sugovorniku zbog njegovog podrijetla i mjesta rođenja odriče pravo na političko djelovanje i zbog toga ga disreditira je prošao potpuno nezapaženo od strane medija, a i tzv. udruga za zaštitu ljudskih prava.

AG
Agricola
21:44 29.07.2016.

Karamarko je meni bio više po guštu od Plenkovića i Stiera, ali su ovi inteligentiniji to je sasvim jasno. Ovi će natjerati Milanovića da do kraja kampanje ispali na živce. To je trebao napraviti i Karamarko. Nikad neću shvatiti zašto Karamarko nije izašao Milanoviću na sučeljavanje. Nema ništa lakše nego pobjediti Milanovića na sučeljavanju. Milanović je nevjerojatno neinteligentan, nema pojma ni o čemu a osim toga emocionalna intelignecija kod njega je čista nula. Kakav zahvalan materijal za izlazak na sučeljavanje, Samo ga dva put podbodeš i on puca kao kokica. E moj Karamarko koji si ti zicer propustio...

ZE
Zelen
22:05 29.07.2016.

Mianovića pustiti neka prica on će sam sebe pokopati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije