Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predali potpise

Inicijativa 'U ime obitelji' u Saboru predala gotovo 750 tisuća potpisa

u ime obitelji (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
Autori: ldp, Jakov Novak
14.06.2013.
u 10:36

– Naša je namjera proširiti demografski prostor. Trpjeli ste svakakva šikaniranja, napade, vrijeđanja jer vam je stalo do poštovanja Ustava – rekla je Željka Markić.

Predstavnici građanske inicijative U ime obitelji stigli su na Markov trg uz pjesmu "Zovi, samo zovi".  Simbolično su pustili golubicu i nekolicina članova inicijative ušla je u Sabor predati potpise dok su ostali, uz pjesmu, ostali na Markovu trgu.

Povorka je krenula uz pjesmu sa Zrinjevca prema Markovu trgu sa zahtjevom za raspisivanje referenduma s nešto manje od 750 tisuća potpisa birača, kojim traže da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene. U toj povorci su bili i predstavnici svih županijskih koordinacija koji nose potpise građana iz svoje županije, a predvodio ih dvojac u narodnim nošnjama u pratnji redara. Na čelu povorke vijorio se barjak.

Na Markov trg stigli su uz pjesmu "Zovi, samo zovi".

– Okupili smo se kako bismo završili prvu fazu, ovdje smo zato što je to htjelo 749.306 građana. Hvala što ste to omogućili. Ovim putem dolazimo pred Sabor predati svoj zahtjev za ovaj referendum. Vidimo kako nas je ovo pitanje braka okupilo, hvala svima koji nas podržavaju i donatorima koji nam pomažu kroz cijelu akciju – rekao je jedan od organizatora.

– Naša je namjera proširiti demografski prostor. Trpjeli ste svakakva šikaniranja, napade, vrijeđanja jer vam je stalo do poštovanja Ustava, Hrvatske i demokracije. Svi imaju sva ljudska prava i važno nam je da ona budu poštovana, da imamo priliku reći kako želimo da bude uređena Hrvatska – rekla je Željka Markić.

 

>>Ustavna kriza? Kakva je sudbina referenduma o braku

>>55,3 posto Hrvata za brak žene i muškarca u Ustavu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije