Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Upotrijebite ih'

Indijski radikali ženama dijele noževe za obranu od silovatelja

Indija
Press Association/PIXSELL
25.01.2013.
u 15:27

Politička stranka u Indiji ženama dijeli kuhinjske noževe i čili u prahu kako bi se bolje branile od napadača nakon što su se u glavnom gradu New Delhiju zaredala grupna silovanja

Politička stranka u Indiji ženama dijeli kuhinjske noževe i čili u prahu kako bi se bolje branile od napadača nakon što su se u glavnom gradu New Delhiju zaredala grupna silovanja, piše Telegraph.

Radikalna hinduistička nacionalistička stranka Shiv Sena objavila je da je podijelila 21 tisuću noževa s oštricama dugima do sedam centimetara, a planiraju ih distribuirati još oko 80 tisuća. Policija je izvijestila da pregledava noževe i razmišlja o pokretanju tužbe.

– To je simbolička gesta – kazao je glasnogovornik stranke Rahul Narvekar te dodao da se, zakonski gledano, nož s oštricom kraćom od 15 centimetara ne smatra oružjem. Stranka je uz noževe podijelila i vrećice u kojima se nalazio čili u prahu koji bi žena napadaču trebala baciti u oči.

– Nemojte se bojati upotrijebiti nož ako vas netko napadne – kazao je voditelj kampanje dijeljenja noževa Ajay Chaudhari te dodao da imaju spremnih devet odvjetnika koji će braniti žene od tužbi zbog napada. Grupno silovanje 23-godišnje studentice u autobusu u New Delhiju i njezina smrt dva tjedna poslije izazvali su bijes javnosti zbog nesposobnosti vlade i policije da zaštite žene od seksualnog nasilja. U Indiji se svakih deset minuta dogodi jedno silovanje.

>>Počelo suđenje za smrt Indijke, a dan prije osnovan i sud za žene

>>Novi šok u Indiji: Šestorica silovala ženu pred mužem u bolnici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije