Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi na ulicama

Indija: "Povucite se s ulica, kaznit ćemo silovatelje!"

new delhi,samozapaljenje (1)
Reuters/PIXSELL
24.12.2012.
u 12:23

Vlasti su ograničile kretanje po centru, blokirale ulice i pristupe željezničkim postajama, za mir na ulicama moli i premijer Manmohan Singh, obećavši da će kazniti silovatelje za njihov "monstruozni" kriminalni čin.

Indijske vlasti pokušavaju vratiti mir na ulice glavnog grada New Delhija koje posljednjih dana vrve prosvjednicima nakon što su mladu Indijku brutalno silovala šestorica muškaraca. Vlasti su ograničile kretanje po centru, blokirale ulice i pristupe željezničkim postajama, a u televizijskom obraćanju za mir na ulicama moli i premijer Manmohan Singh, obećavši da će kazniti silovatelje za njihov "monstruozni" kriminalni čin.

Indijske vlasti, našle su se u poziciji da se brane pred ljutitom masom prosvjednika koji upozorovaju da se u posljednjih osam godina ništa nije napravilo da se poveća sigurnost žena u toj zemlji. Zatražena je i izmjena zakona koji bi  silovatelje kažnjavao smrću. Naime, od početka godine samo u tom gradu prijavljena su 582 slučaja silovanja i zločini nad ženama su česti.

Nakon 2011. godine kada su na ulice izašli prosvjednici zbog afere s korupcijom u vladi, ovo su najmasovniji prosvjedi u toj zemlji. Ljudi ne reagiraju samo na ovaj slučaj silovanja mlade Indijke 16. prosinca, ovo je reakcija na općenito stanje u zemlji i izražavanje nezadovoljstva protiv aktualne vlasti.

Studentica medicine, 23. godišnja Indijka, silovana je i pretučena te je u teškom stanju spojena na respiratore. Zasad su uhićena četiri od šest počinitelja.

Komentara 1

PO
.porani
14:31 24.12.2012.

Iako je Indija "mila majka" u odnosu na zemlje kojima je okruzena, jos su uvijek nekoliko stoljeca u zaostatku sto se tice tretmana zena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije