Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon uhićenja Marije Ratkić

Imenovan novi direktor Plinare istočne Slavonije: 'Napravit ćemo nezavisnu reviziju svega'

Mario Naglić i Damir Dekanić
Foto: Branimir Bradarić
1/6
02.09.2022.
u 14:56

Novi predsjednik Uprave INA-e Mario Naglić rekao je kako poslije svega što se dogodilo niti sam ne zna je li dobro što je postao novi čelnik Plinare, ali i da je tu dužnost prihvatio poslije zamolbe župana Dekanića

Poslije uhićenja višegodišnje predsjednice Uprave Plinare istočna Slavonija Marije Ratkić, koja je pritvorena radi nezakonite prodaje plina, danas je održana online Skupština Plinare na kojoj je za novog direktora izabran Mario Naglić. Prema riječima župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića, uz novog predsjednika Uprave za člana Uprave ispred INA-e imenovan je Andrej Dmitrović dok će sljedećeg tjedna biti imenovanja Nadzornog odbora.

- U razgovoru s predstavnikom INA-e u Upravi Andrejem Dmitrovićem dobili smo jamstva za dalju normalnu opskrbu plinom u idućem razdoblju te dobili garancije za dalje razdoblje do kada važe ugovori. Cijene će biti iste kao i za ostale građane Hrvatske. Isto tako svi štetni ugovori biti će zaustavljeni – rekao je Dekanić.

Marija Ratkić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Novi predsjednik Uprave INA-e Mario Naglić rekao je kako poslije svega što se dogodilo niti sam ne zna je li dobro što je postao novi čelnik Plinare, ali i da je tu dužnost prihvatio poslije zamolbe župana Dekanića.   

- Na nama je stabiliziramo situaciju u tvrtki koja je inače dobro posložena. Ovo što se dogodilo je eksces te ćemo vidjeti što dalje. Napravit ćemo nezavisnu revizija svega. Građani ne moraju strahovati za dalju isporuku plina, osigurane su dovoljne količine – rekao je Naglić.

Podsjećamo kako je Marija Ratkić za predsjednicu Uprave Plinare istočne Slavonije imenovana 1999. godine te da je imala bruto plaću veću od 20.000 kuna. U imovinskoj kartici je prijavila da ima i 5 stanova u Vinkovcima i Zagrebu. 

VIDEO Koliko zapravo vrijedi 813 ukradeni milijun? Matematičar Toni Milun izračunao: 220 ljudi bi trebalo raditi po 40 godina za taj iznos!

Komentara 34

NA
najposebniji
15:46 02.09.2022.

Najviše vjerujem domoljubima iz Vukovara, Penava je iz tog kraja!

Avatar Maks:
Maks:
16:17 02.09.2022.

Ne oznam čovjeka ali Dekaniću vjerujem, vrijedan pošten , ljudina!

ST
Stipan
08:02 03.09.2022.

Slavonija leglo pljačke,korupcije, muljaže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije