Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maraton

I ove će godine bajkeri iz Zagreba krenuti do Bleiburga

Mario Ančić
Goran Stanzl
07.05.2013.
u 09:11

Ideja o ovom projektu nastala je 2007. kada su članovi Moto kluba Veterani - Croatia, prikupljajući spomen kamenje za Zid sjećanja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, obišli stratišta hrvatskog naroda u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj

I ove godine, šestu godinu zaredom, članovi Moto kluba Veterani - Croatia organiziraju moto maraton naziva „Cesta sjećanja“ („Memory route“)  i na taj način obilježavaju ovogodišnju 68. obljetnicu bleiburške tragedije. 

Ideja o ovom projektu nastala je 2007. godine kada su članovi Moto kluba Veterani - Croatia, prikupljajući spomen kamenje za Zid sjećanja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, obišli stratišta hrvatskog naroda u Austriji, Sloveniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj - Bleiburško polje, Tezno, Kočevski Rog, Crnogrob, Maceljska gora, Jazovka.

Pokolj Hrvata u Bleiburgu i likvidacije tijekom Križnog puta ratni su zločini i zločini protiv čovječnosti koje je učinila Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije. Njih se u vrijeme komunističke vlasti šutnjom i vremenom nastojalo izbrisati iz nacionalnog sjećanja, a koristilo ih se samo u kontekstu ideološke propagande protiv hrvatskog naroda, navodi se u priopćenju. 

Ovogodišnji, šesti moto maraton „Cesta sjećanja“ održat će se u subotu 11.05.2013. godine s početkom Sv. Mise u 12:00 sati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije