Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Mili Dakiću

I Josip Boljkovac bi trebao svjedočiti o ubojstvu policajaca

mile dakić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.05.2012.
u 18:30

U Budačkoj Rijeci su u kolovozu 1991. godine ubijena u zasjedi trojica hrvatskih policajaca, a jedan je bio ranjen

Čitanjem iskaza Ljiljane Rašetar Jaglić i Aleksandre Pešić Kostelac, dviju preminulih svjedokinja, nastavljeno je u Karlovcu suđenje Mili Dakiću za poticanje na ubojstvo trojice i ranjavanje jednog hrvatskog policajca 1991. godine u Budačkoj Rijeci.

– Dan nakon ubojstva vidjela sam grupu polupijanih ljudi u uniformama s oružjem da leže na travi u Vojniću, među njima sam uz Milu Dakića prepoznala i njegova sina Spomenka. Kasnije mi je susjeda rekla da je Dakić pobjesnio i da je njegova grupa likvidirala policajce – stoji u iskazu A. Kostelac Pešić. Lj. Rašetar Jaglić, konobarica iz restorana pred kojim se dogodilo ubojstvo iz zasjede, prepoznala je Darka Lukača, te Dušana i Milana Tomića koji su osuđeni u odsutnosti. Svjedočio je i Nikola Trbojević, strojarski tehničar koji je na početku rata napustio Karlovac i bio predsjednik Izvršnog vijeća u Vojniću. Prema njegovim riječima, Dakić je bio cijenjen u Vojniću.

O ubojstvu policajaca svjedok je kazao da ništa nije znao. U nastavku suđenja svjedočit će i Josip Boljkovac.

Ključne riječi

Komentara 1

UT
utvara73
20:24 16.05.2012.

A lepa li čoveka nema šta...........takvima lijepo metak stoji samo ga ne nose na žalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije