Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA METi

I bjelovarski HSLS prozvao gradonačelnika zbog kadroviranja

antun korusec,dario hrebak,portal
Damir Špehar/PIXSELL
01.07.2013.
u 16:30

Zar nam primjer Elektrometala u čiji se Nadzorni odbor također imenovalo osobe na temelju njihova političkog pedigrea, a ne znanja i kompetencija nije bio dovoljan, pita u priopćenju Dario Hrebak

– Ne podcjenjujemo ni jedno zanimanje, ali zar ugostitelji, vodoinstalateri ili politolozi bez potrebnog iskustva mogu adekvatno kontrolirati upravljanje stotinama milijuna kuna vrijedne imovine gradske komunalne tvrtke – pitaju se u bjelovarskom HSLS-u nezadovoljni odlukom gradonačelnika Korušeca da u Nadzorni odbor gradskog Komunalca imenuje ljude odabrane isključivo po političkom ključu.

– Zar nam primjer Elektrometala u čiji se Nadzorni odbor također imenovalo osobe na temelju njihova političkog pedigrea, a ne znanja i kompetencija nije bio dovoljan!? Kakvu poruku na ovaj način šaljemo mladim ljudima, da obrazovanje nije bitno, već je važnija stranačka iskaznica? – piše u priopćenju koje potpisuje Dario Hrebak, predsjednik gradskog HSLS-a.

Odgovarajući na prozivke, gradonačelnik Korušec ističe da je riječ o kompetentnim ljudima koji su se dokazali radom u Gradskom vijeću. – NO Komunalca nije nadzorno tijelo Zavoda za naučno istraživački rad HAZU-a, nego je nadzorno tijelo trgovačkog društva u vlasništvu Grada – ističe dodajući da svaka diskriminacija po školskoj ili stručnoj naobrazbi nije dobra jer dijeli ljude i on na to ne želi pristati. – Neka HSLS prvo počisti u svojim redovima. Neka se zapitaju koju stručnu spremu ima predsjednik Skupštine grada Zagreba – ironičan je Korušec aludirajući na Darinka Kosora, predsjednika HSLS-a, koji je bez diplome.

>>Korušec: Moj prvi oštar rez u EU bit će rez na ovoj torti

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije