BJELOVAR

Korušec: Moj prvi oštar rez u EU bit će rez na ovoj torti

antun korošec,bjelovar,europska unija (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
01.07.2013.
u 10:40

Povijesni trenutak ulaska u punopravno članstvo europske obitelji obilježen je simboličnim otvaranjem vrata Europske unije

Poput mnogih hrvatskih gradova i Bjelovar je sinoć uz prigodan program i zvuke Beethovenove Ode radosti ponosno zakoračio u Europsku uniju. Povijesni trenutak ulaska u punopravno članstvo europske obitelji točno u ponoć na gradskom korzu obilježen je simboličnim otvaranjem vrata Europske unije kroz koja su potom uz pljesak nekoliko stotina okupljenih građana prošli najprije parovi u narodnim nošnjama, članovi lokalnih KUD-ova, a potom noseći hrvatske barjake i konjanici povijesne postrojbe Bjelovarskih graničara – husara 1756.

Uz tortu i neizostavni šampanjac čestitku građanima uputio je gradonačelnik Antun Korušec.

– Svima čestitam ovaj povijesni čin ulaska u punopravno članstvo Europske unije, a moj prvi oštar rez u EU bit će rez na ovoj torti sa željom da nam u Uniji svima bude bolje, slađe i ljepše – poručio je gradonačelnik Korušec zasluživši pljesak okupljenih građana.

Slavlje je potom nastavljeno uz lokalni band Hot stuff koji je s kraćim stankama dobro raspoloženje počeo podgrijavati svirkom već od 21 sat.

>> Ne zaboravite, od danas vrijede nova pravila...

>> I odlično raspoložen Gotovina na domjenku u Klovićevim dvorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije