Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćen novac

Hypo dobio natrag 60 milijuna eura kredita danih Zagorcu

zagorec
Petar Glebov/Pixsell
27.10.2011.
u 22:26

16,5 milijuna eura pronađeno je na Zagorčevim računima u Lichtensteinu koje su tamošnje vlasti na zamolbu Austrije odmrznule.

Banka Hypo Alpe Adria dobila je gotovo 60 milijuna eura kredita danih Vladimiru Zagorcu, piše austrijski Kurier.

Dio novca, 16,5 milijuna eura, pronađen je na Zagorčevim računima u Lichtensteinu koje su tamošnje vlasti na zamolbu Austrije odmrznule i doznačile Hypu, rekao je glasnogovornik te banke Dominic Köfner. Taj je novac Zagorec namjeravao ulagati u nekretnine u Hrvatskoj.

Hypo je također natrag dobio i kredite za nekretnine u bečkoj tvrtki Aktor u iznosu od 43 milijuna eura, kao i 500 tisuća eura od bivšeg predsjednika uprave Wolfganga Kulterera koji je tim novcem 2008. godine jamčio za hrvatske projekte.

Komentara 51

MP
mparac3
23:39 27.10.2011.

I to je najodlikovaniji hrvatski general? Veca je moralna snaga u ustaskom satniku hrvatske vojske, negoli u generala HV-a (generale zlocinacke JNA da nit\' ne spominjem (Tudjmana & comp.)......

Avatar babas
babas
01:42 28.10.2011.

Na osnovu čega je HYPO dijelio stotine miljuna eura Zagorcu,Pašaliću i ostalima? Gospoda su garantirala za kredite sa ukradenim novcem položenim na off shore banke,to svi znaju u USKOKU,a nitko ništa ne poduzima. HYPO je leglo zla i služio jeje našim političarima za pranje novca.

KL
klokan13
23:14 27.10.2011.

Uf, pa jeli to moguće ? Postoji li mogućnost da Hrvatska isto vrati naše novce sa računa diljem svijeta ? Postoji li sposoban čovjek u Hrvatskoj da to ostvari, sječam se jednog gospodina koji je prije 10 godina to obećao, mislim da se zove Stipe, ali ništa....bla bla i prošla mu dva mandata... Izgleda da smo osuđeni slušati obećanja od naših politikanata i gledati kako to drugi rade... JADNO......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije