Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Ustavni sud

Osijek traži ocjenu ustavnosti Zakona o porezu na dohodak

bubalo
PIXSELL
16.12.2010.
u 15:43

Tražimo da se taj problem riješi, a Vlada jedinicama lokalne samouprave refundira milijardu kuna, koliko nam je tom odlukom uzela, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Grad Osijek zatražit će od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti izmjene Zakona o porezu na dohodak koji je Vlada donijela u srpnju. Zbog te izmjene, kazao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, samo Grad Osijek ostao je bez 36,5 milijuna kuna.

- Traženje ocjene ustavnosti zaključak je i Zajednice gradova koji su ostali bez milijarde kuna prihoda, što znači da će i ostale jedinice lokalne samouprave također poslati  zahtjev Ustavnom sudu. Tražimo da se to riješi i da Vlada refundira te iznose - kazao je Bubalo čija je vladajuća većina izglasala proračun od 474 milijuna kuna za 2011.

Osijek je, naglasio je, u 2010. ušao s proračunskim manjkom od 25 milijuna kuna, a u iduću godinu ulazi sa 20 milijuna kuna manjka što znači da se uspjelo sanirati pet milijuna kuna deficita.

- Da nije bilo odluke Vlade o izmjeni zakona, godinu bismo završili sa 16 milijuna kuna u plusu - zaključio je Bubalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije