Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorno za RH

HSLS: Obećavaju niže poreze, najniža plaća bila bi 3000 kuna

'20.11.2010., 16. programski sabor HSLS-a, KD Vatroslava Lisinskog, Zagreb, - U KD Vatroslava Lisinskog odrzan je 16. programski sabor HSLS-a. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.  Photo: Goran Stanzl/PI
'Goran Stanzl/PIXSELL'
01.10.2011.
u 12:00

Prije Kosora, na čelu HSLS-a smjenjivali su se redom Slavko Goldstein, Dražen Budiša, Vlado Gotovac, Ivan Čehok i Đurđa Adlešić

– Bez obzira na predrasude, mi nismo lijeva stranka. Svugdje u Europi smo desni centar; to smo po poreznoj i gospodarskoj politici, no po slobodama pojedinca smo lijevi – pozicionira svoju stranku čelnik HSLS-a Darinko Kosor, koji na ovim izborima najviše očekuje od takozvanih "neodlučnih birača", i to upravo onih desnog centra. Prva su demokratska stranka u Hrvatskoj, osnovana 1989., otkad su prošli nekoliko raskola i ponovne integracije. Prije Kosora, na čelu HSLS-a smjenjivali su se redom Slavko Goldstein, Dražen Budiša, Vlado Gotovac, Ivan Čehok i Đurđa Adlešič. Politički najčišći obraz u toj je družini svakako uspio sačuvati pokojni Gotovac. Aktualni lider ima šansu vratiti dignitet nekoć snažnoj i cijenjenoj stranci koja je u vlasti dosad sudjelovala kao partner i lijevima i desnima. Dođu li ponovno u tu poziciju, Kosor bi iz krize izlazio reformama javne potrošnje, financijskom disciplinom, a najviše poticanjem novog zapošljavanja u poduzećima.

– Poduzetnike treba maksimalno porezno rasteretiti; ako svaki zaposli samo jednog radnika, to je 100 tisuća radnih mjesta – kaže D. Kosor. Poreznim rasterećenjem podigao bi i minimalnu neto plaću na 3000 kuna. U stranci smatraju da visokoobrazovanih u ukupnoj populaciji treba biti više od 20 posto.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MP
MHL_pz
21:50 01.10.2011.

HSLS nije stranka u koju ljudi ulaze iz interesa (da dobiju posao ili nešto) jer to rade oni koji ulaze u SDP i HDZ! HSLS nije stranka koja će biti u vlasti pod svaku cijenu - to su već višee puta pokazali! (da su na prošlim izborima osvoji 20, a ne 2 mandata onda bi izbori u RH bili još prije više od godinu dana jer HSLS bi imao snagu srušiti vlast) - Upravo zato HSLS je stranka kojoj treba dati povjerenje da vlasti bez HSLS-a nema i da oni mogu biti osigurač za građane! HSLS je stranka koja ne priča bajke i nema probleme i za sva rješenja kao što to ima Kukuriku u Svom Planu21. Nije sve baš toliko loše da sve treba mijenjati! HSLS ima konkretne prijedloge. Nema ih puno, ali sve ono što predlažu da se provede bilo bi nam dobro! Posebno su dobre mjere u pravosuđu! HDZ=SDP = priča bez pokrića (priča od 1945.-oj i 1991.-oj)... Ako građani vole priče i laži, sami su si krivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije