Potpredsjednik EK u Zagrebu
Povratak na članak

Hrvatskoj prijeti nadzor jer nije provela obećane reforme

Ohrabreni smo jer smo vidjeli da novi Vladini planovi imaju momentum reformi, rekao je potpredsjednik EK Vladis Dombrovskis

Komentari 68

Avatar abakus
abakus
08:41 28.02.2016.

Bitno da "Hrvatska raste", je li...? Četiri godine ne da nisu napravili ništa od onoga što su trebali napraviti, nego su nas umjesto toga svađali i dijelili, a pored toga svađali nas i sa svim susjedima (osim jednima, naravno). Sada ne samo da nam prijete kazne zbog preporuka EK koje nisu poštovali i napravili, već se nalazimo u situaciji da budemo u smislu transporta roba pretvoreni u slijepo crijevo Europe - jer nas u Mađarska i Slovenija namjeravaju željeznički zaobići i potpuno izolirati, čime će i naše velike luke spasti na mrvice, umjesto da postanu vrata u Europu i jedna od velikih izvora prihoda za našu zemlju. U EU je inače upravo u tijeku program dodanog željezničkog povezivanja (2014. - 2020.) za što je EU izdvojila silan novac - a kod nas se u željeznicu ništa ne ulaže, ne postoje nikakvi projekti za povlačenje dijela tog novca i ulaganje u željezničku infrastrukturu, za što je bivša vlada imala jedinstvenu priliku u okviru tog europskog programa i propustila je (što ćemo, imali su oni važnijeg posla oko uvođenja gay braka i programa navlačenja kondoma u osnovne i srednje škole...). Apeliram na sve medije, apeliram na famozne lijevoliberalne "kulturnjake", apeliram na sve one "udruge civilnog društva" - prestanite okupirati javnost idiotskim temama kapa i toga što je tko rekao/napisao prije 20 godina! Prestanite Vladi nametati nebitne teme i okupirati je svojom uobičajenom ideološkom papazjanijom, mi zaista više nemamo vremena za to! Pustite ljude da se ekipiraju i rade, izgubili smo četiri prevažne godine i ZAISTA nemamo više vremena za izgubiti ni jedan jedini mjesec! Pa koliko inteligencije treba da biste to shvatili? Koliko inteligencije treba da biste shvatili kako smo protekle 4 godine imali vlast nesposobnih ljudi, koji su svoju nesposobnost skrivali ideološkim nasiljem - a što sada zdušno nastavljaju i vi na to jednako zdušno i dalje nasjedate i i dalje potpomažete...? Dosta bi bilo toga! Saberite se malo: Gospodarstvo, željeznica, to su jedine teme o kojima biste sada trebali postavljati pitanja Vladi. A članove bivše vlade skinite konačno s naslovnica, imali su 4 godine da naprave nešto i nisu napravili NIŠTA - sada treba mira i prilike za rad novoj vladi, u kojoj imate zaista vrhunskog stručnjaka. Prekinite s ovom baražnom vatrom i pustite ljude da rade, jer smo u teškim problemima.

VL
BU
Bulaba
08:23 28.02.2016.

Opet jedne te iste gluposti. Ne postoji, niti je ikada postojao, ikakav rast izvoza, 90% se radi o tehničkoj prilagodbi novom stanju, odnosno ulasku u EU, a ostatak je promjena tečaja euro-dolar. Kako uopće može postojati rast robnog izvoza, ako nema rasta industrijske proizvodnje? Praznimo naša ogromna skladišta možda? Osim turizma, sve ostalo je u debelom minusu kao i zadnje 4 godine u kojima smo izgbili 2% BDP-a, 3% proizvodnje i 10% zaposlenih u proizvodnim djelatnostima, kao da je bio rat.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:32 28.02.2016.

Hrvatskoj prijeti nadzor jer nije provela obećane reforme...Pa kako to, zar nije zoka rekao da su sve reforme proveli ? Još se busa u prsa da su novoj vladi ostavili sve sređeno.

VL
JK
ja-kan
08:44 28.02.2016.

I dok je Hrvatska u teškoj krizi i prezadužena, u svim državnim i javnim poduzećima politički podobni direktori iz SDP-a i HNS-a sklapaju anekse menadžerskih ugovora po kojima nakon smjene imaju pravo na otpremnine i od milijun (a neki i više) kuna. To je novih nekoliko stotina milijuna kuna troška možda čak i 1.000.000.000,00 kuna troška. Dali će ova Vlada, Sabor ili Cvitan poduzeti nešto po tom pitanju !!!

VL
SO
SoloHan
08:33 28.02.2016.

Napredak nije mogao biti postignut jer su svi skakali oko velikog vođe kao napušene vjeverice, i tražili unutarnjeg i vanjskog neprijatelja, a Grčić je još morao paziti na postojanost frizure

VL
KA
kacavenda
08:40 28.02.2016.

Kako sad a 500 radnih mjesta svaki tjedan, e zoka zoka sve si slagao

VL
Avatar NeNormalan
NeNormalan
09:00 28.02.2016.

Ej. 100.000 uhljeba iz javnog sektora treba otpustiti da bi Hrvatska preživjela, od toga se ne može pobjeći. Dosta je pretakanja iz šupljeg u prazno. 800 tisuća ljudi ne može hraniti Hrvatsku

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
09:13 28.02.2016.

Interesira me dali bi Dombrovskis ovako razgovarao sa Francizima ili Spanjolcima, kojima je deficit visi od 5%!? Sa nasom sakom jada svatko moze razgovarati kako hoce i svi, kako iz vlade tako i novinarstvo, od strahopostovanja samo sagnu glavu. Nikogaa EU nece kazniti, ako bi to radili, morali bi kazniti najmanje 18 zemalja.

VL
DH
dalibor.hren
08:53 28.02.2016.

Zoka, gdje si, bojim se da ne iskočiš iz WC školjke, stalno se hvališ, onaj Grčić se smije, pun je priča: "Mi smo ovo, mi smo ono...." a na kraju ćemo dobiti po gubici! Ne u Remetinec već na Goli otok! Sad dolazi ljepše vrijeme i moći ćete uživati u plavetnilu neba i Jadrana!!! Sram vas bilo!

VL
AP
apolon
09:23 28.02.2016.

Hrvatska raste ...tako govorase iz komedije politickih harlekina.

VL
Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
08:55 28.02.2016.

a kaj sad?...mit o bundes ligi još uvijek aktualan....a hrvatski Tony Blair i nakon osvojenog prvenstva zbog svjetskog rekorda u visoko podignutoj ljestvici i dalje treba jedini biti na tronu jer je to tako odredila predodređenost elita komunističkog kraljevstva pa je prirodno pravo takvog anti buržoazijskog plemića i ateističkog mesije širiti sve mudrosti neokomunističkog dvoklasnog staleža sa govornim izljevima ljubavi i istine u pojmu "mi ili oni", a njima HELL....kaj ne?..... pazi sljedbenike i njihove konstrukcije na koje vjerovatno "onanišu" u nekom kutku na lik i djelo jedino predodređene socijal demokracije....kaj nisu totalni id.ioti?

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:08 28.02.2016.

Ovakvi liberal-konzervativni seljacici ne mogu prijetiti nikome. Njega su namjerno doveli da lupa po Zoranu.

VL
AN
anticenzura
09:05 28.02.2016.

Ovo su pokvarenjaci i zlocinci i treba ih istjerati iz nase drzave. Zemlja je imala ekonomski rast 5 puta zaredom i upravo to njima smete, posto nismo rasprodali zemlju kao Grcka, nego smo se prirodnim putem oporavili, sto i jeste najnormalnija stvar na svijetu u ekonomiji. Ne postoji NITI JEDAN drugi nacin da se zemlja oporavi, osim redom i radom, malim koracima naprijed i sve vecim u buducnosti. Oni vas LAZU, nije uopce istina da se ekonomija moze popraviti ovako kako oni nama savjetuju mjerama stednje i rasprodavacinom drzave. To je za ludnicu, to nigdje necete vidjeti. I da covjek ne zna nista o ekonomiji sama logika mi nalaze da mora povecati potrosnju, a ne stednju, ako misli popraviti ekonomiju u zemlji. Ovo su teski lopovi i treba ih istjerati iz nase zemlje i taj Oreskovic je obican pokvarenjak, njega su namjesti da izvede doktrinu shoka u nasoj zemlji, da nam banksteri pokupe sve u drzavu isto kao Grcima. Grcka je danas na koljenima, travu pasu ljudi, svaki dan su po ulicama, samo sto mediji ne pisu o njima. Ove zlikovce treba istjerati zi nase drzave, oni ne smiju to raditi, prijetiti nasim gradjanima da ce im opljackati drzavu, to je zlocin protiv covjecnosti!!! Nitko njih ne mora slusati, to nigdje ne pise. Ove krimose treba potjerati i vratiti Milanovica na Vlast i posvetiti se normalnom poslu kao i do sada. Rasu lopovi!!!!

VL
KP
karlo.petrik
08:51 28.02.2016.

Kada cete konacno shvatiti da jucer je bilo jucer , danas se stvara i radi , sutra tek dolazi . Ne razumijem zakaj tomu ekonomisti gos, Sonji treba najmanje tri godine za prilagodbe . Zar treba voditi beskonacne prazne diskusijee , po sistemu ; moracemo ovo ,moracemo ono , dogovorili smo se dase ponovno sastanemo, i tako u nedogled .Na taj nacin ta drzava je isto kao i Firma osudjena a propast .Nemojte i vi sada bacatii izvlaciti se na racun otpisanih komunjara , njih nema sada pokazite da znate raditi i voditi tu drzavu prema bolje sutra , a ne kukati i vikati oni su nam krivi . Kaj je pradjed kriv , nega vise nema i ne stoji vam na putu. ali hrvat j naucen da drugi gospodare sa njim govore mu kaj treba delati.

VL
DO
doktorica
08:54 28.02.2016.

Hrvatska je 25 godina talac banaka, nikakve prijetnje ni ultimatumi neće proći ...kod nas 6% a vani 1% kamate

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:02 28.02.2016.

Ovi doveli latvijskog liberal-konzervativca da siri propagandu i umanjuje Zoranov rad. Ne pomaze vam to jer imate "prnjavorskih" 5 kvaratala sa ekonomskim rastom.

VL
BU
Bubalamala
10:35 28.02.2016.

izvješče Evropske komisije, potvrđuje da je Karamarko iznosio ne istinite podatke, jer Hrvatsku nije napustilo 100 tisuča osoba več jedva 15 tisuča !

VL
4M
4mazge
15:00 28.02.2016.

HDZ je isključivo radio na boljitku života svog naroda, a SDP-ova vl.ada je sve upropastila u zadnjem mandatu! Stariji se još sjećaju da se prije za vrijeme vla.davine HDZ-a moglo kupiti 7 eura za 1 kunu!.....................cp

VL
NB
nikola.boromisa11
08:51 01.03.2016.

Ne muči domoljubce to što ovi nisu ništa napravili,njih muči to što će oni sada morati igrati po pravilima a samim tim će im se jasle izmaknuti.

VL
RZ
rebel.zg
08:41 28.02.2016.

Jedino sto nam ide je iznajmljivanje na moru i privatizacija drzavne imovine, pa predlazem da novce od privatizacije ulozimo u globalno zatopljenje kako bi nam ljeto dulje trajalo, pa da imamo duzu sezonu i da sto duze mozemo sjedit i pricat kako nam je tesko i kako nas je sudija za....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.