Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepažnja

Hrvatski vojnik u Afganistanu ranio se u ruku

'vojska1'
''
21.10.2012.
u 19:30

Prvu pomoć pružila mu je liječnica u kampu nakon čega je prevezen u bolnicu unutar kampa, a po mišljenju liječnika vjerojatno neće biti težih posljedica ni trajnog invaliditeta

Pripadnik hrvatskog kontingenta u misiji ISAF u Afganistanu propucao si je dlan lijeve ruke danas popodne u kampu Marmal gradu Mazar-e-Sharifu na sjeveru zemlje, izvijestilo je MInistarstvo obrane. 

Riječ je o razvodniku F. M., koji je prilikom provjere napunjenosti službenog pištolja nepažnjom ubacio metak u cijev prije nego je izvadio okvir s mecima te se ozlijedio prilikom probnog opaljenja. Prvu pomoć pružila mu je liječnica u kampu nakon čega je prevezen u bolnicu unutar kampa. 

"Ustanovljeno je da se radi o propucavanju mekog tkiva i žila, bez oštećenja kostiju. Imenovanom su sve vitalne funkcije uredne te po mišljenju liječnika vjerojatno neće biti težih posljedica ni trajnog invaliditeta. Prema nalazu liječnika imenovani će ostati u bolnici nekoliko dana zbog previjanja i čišćenja rane onečišćene barutnim česticama.", piše u priopćenju MORH-a.

Iz ministarstva naglašavaju kako nijedan drugi pripadnik hrvatskog kontingenta nije bio ugrožen niti je nastala materijalna šteta, te dodaju kako Vojna policija provodi istražne radnje vezane za okolnosti nastanka događaja.

Komentara 5

DO
doktorica
07:41 22.10.2012.

još jedan invalid više.....

NE
Nepokolebljiv
09:34 22.10.2012.

Sta ti je nesreca! Kud si propuca lijevi dlan? Sta nije naslonio glavu na cijev - ne bi bilo nikakve stete - glava itako prazna.

NE
Nepokolebljiv
09:39 22.10.2012.

Gledam ove silne komentare rano u jutro pa se pitam nije li sada vrijeme za radisan narod raditi a ne tratiti vrijeme citajuci i komentirajuci novine. Za mene je pola cetri u jutro, star sam i patim od nesanice a mogu spavati do podne (samo ne mogu - to je prokletstvo starijih koji vise nemaju djece u kuci i ne moraju vise na posao. Ranije sam se hrustio kako cu spavati kada djeca odrast i kada prestanem raditi a sada se budim rani nakon samo par sati sna. Bog je saljivcina!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije