Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ookla istraživanje

Hrvatski Telekom osvojio nagrade za mobilnu mrežu u Hrvatskoj

Zagreb: Održana je konferencija Hrvatskog Telekoma
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
14.07.2023.
u 13:49

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma postigla je impresivan Speed Score rezultat od 120,91, što predstavlja poboljšanje od 24 posto u odnosu na rezultat postignut tijekom prethodnih šest mjeseci u 2022. godini, ističu iz HT-a

Hrvatski Telekom ponovno je trijumfirao na području mobilnih mreža, osvojivši Ookla Speedtest Awards nagrade za najbolju mobilnu mrežu, najbržu mobilnu mrežu i najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj, i to već petu godinu zaredom, pohvalili su se iz HT-a. 

Navedene nagrade rezultat su temeljitog šestomjesečnog istraživanja u kojem je Ookla, vodeći svjetski autoritet za analizu i testiranje kvalitete pristupa internetu, analizirala preko 244 tisuće testova koje su sami korisnici pokrenuli putem Speedtest iOS i Android mobilnih aplikacija. Analizirani su rezultati više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma postigla je impresivan Speed Score rezultat od 120,91, što predstavlja poboljšanje od 24 posto u odnosu na rezultat postignut tijekom prethodnih šest mjeseci u 2022. godini. Ovaj rezultat također predstavlja najbolji ikada zabilježeni Speed Score™ rezultat za testiranje svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom također je ponovno ostvario najviši Coverage Score™ rezultat, čime je dodatno potvrdio svoju vodeću poziciju i u području pokrivenosti. Ovi povijesni rezultati jasno ukazuju na stalno poboljšanje kvalitete mreže i izvanredno korisničko iskustvo koje Hrvatski Telekom pruža.

POVEZANI ČLANCI: 

Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma, istaknuo je: - Nakon HAKOM-ovog istraživanja s početka ove godine, još jednom smo dobili potvrdu o visokoj kvaliteti naše vodeće mobilne mreže. Naša kontinuirana ulaganja, izgradnja i proširenje područja pokrivanja gigabitne 5G mreže jasno su se odrazili u rastu Speed Score™ rezultata, što rezultira povećanom kvalitetom i brzinom pristupa uslugama mobilnog interneta za naše korisnike. Ovo također predstavlja veliko priznanje za angažman naših zaposlenika u projektiranju, izgradnji, razvoju i optimizaciji svih komponenti mobilne mreže.

S obzirom na impresivno ulaganje od 135,3 milijuna eura, kojim je Hrvatski Telekom osvojio najveći udio radiofrekvencijskog spektra na ovogodišnjoj aukciji i utvrdio svoju vodeću poziciju u sva tri pojasa, HT će i dalje pružati korisnicima najkvalitetniju mobilnu uslugu i izvrsno korisničko iskustvo tijekom sljedećih 15 godina.

*Na temelju Ookla® Speedtest Intelligence® analize podataka za razdoblja Q1-Q2 2019, 2020, 2021, Q1-Q4 2022 i Q1-Q2 2023.

>>VIDEO HGSS rasplakao Internet: Spasili baku, a ona im poklonila buketić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije