Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deutsche Welle:
Povratak na članak

Hrvatska vojska drastično je tehnički zapuštena

Pitanje uzroka i konteksta tehničke zapuštenosti znatno je šire od pukog zbroja pojedinačnih zabrinjavajućih slučajeva

Komentari 74

CR
crocro
08:57 19.08.2014.

Tužno je kada nam stranci trebaju reći da je Hrvatska vojska drastično zapuštena. Ali se možemo i pohvaliti da su nam vozni parkovi u vladi i dr. državnim službama u odličnom stanju u tehničkom i funkcionalnom smislu. Također se možemo pohvaliti da uznapredovano primamo nove državne slubenike na činovnička radna mjesta, ne samo preko 20 novih kod gosp. Mrsića, ne je u Jutarnjem pisalo da 4260 savjetnika radi za 2325 voditelja a pomaže im 2263 zapisničara i još 2148 stručnih referenata a da najviše savjetnika ima u ministarstvu financija i to 491. Također se možemo pohvaliti da nećemo unatoč planu ukinuti niti jednu županiju, niti jednu općinu ili grad. Prema tome imamo se i mi čemo podičiti a Nijemci ne mogu, tko im je kriv. Da bi negdje bili savršeni, nažalost negdje treba oduzeti. A treba oduzeti onima koji čuvaju sve što zapravo imamo. Pa ako cijeli svijet drži do svoje vojske i njihovog opremanja zašto to baš moramo i mir. Mi moramo po sve biti posoebni i raditi sve suprotno od drugih i sve suprotno od uspješnih. I zašto bi se mi trebali čuditi što ne samo Hrvatski građani nam govore da nam je vojska neopremljena i zapuštena, već nam to govore i prijatelji iz Europe. A naši političari nikoga ne slušaju, sve rukama razgrću oko sebe, krče put svojem načinu razmišljanja i postupanja. Jer znaju da su izbori daleko i jako daleko a oni imaju još puno toga u planu.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:42 19.08.2014.

Neprijateljima nije cilj moderno naoruzanje HVa. Oni zele da u buducem sukobu nasa djeca opet idu u adidas tenisicama.

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
08:56 19.08.2014.

Partija je nakon 1990. i predaje oružja TO jugočetničkoj JNA ponovno razoružala Hrvatsku!

VL
KN
knezica
09:55 19.08.2014.

Josipović i Mesić provode istu politiku u kojoj su se okružili najblaže rečeno ljudima neobične biografije. Sin profesionalca i prvaka zločinačke družine, još uvijek upamćenje pod nazivom Udba - Saša Perković u miru privodi koncu svoj treći mandat savjetnika za nacionalnu sigurnost, a za to vrijeme promijenila su se čak dva predsjednika. Ako i kada kojim slučajem ode sa ove funkcije ostati će upamćen po bečkoj epizodi s generalom Zagorcem, koja je tek dijelom potvrda njegove sposobnosti i vještine obavještajca od formata. Među savjetnicima i analitičarima Ive Josipovića sačuvan je ostao još jedan Mesićev čovjek, a riječ je o Siniši Tataloviću inače Srbinu i stručnjaku koji je doktorirao s temom: Odnos upravljanja u političkom sistemu i vođenju u sistemu obrane. On savjete predsjedniku RH dijeli, osobito u području političkog i izbornog sustava, unutarnjih poslova, pravosuđa, državne uprave, lokalne i područne samouprave, sustava državnih službenika i namještenika, područja zaštite prava manjina u RH te prava i interesa hrvatskog naroda u drugim državama. O Tataloviću je čak i Milorad Pupovac, čovjek kojega Josipović naziva etnobiznismenom rekao: -On je primjer čovjeka koji je na etnobiznisu izgradio svoju sveučilišnu i savjetničku karijeru, te je supruga gospodina Tatalovića svojedobno postala savjetnica bivšeg potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca. Naknadnom intervencijom predsjednika RH, Tatalović je zaposlio kćerku u SOA-u, a potom i budućeg zeta, istom linijom, u Mrsićevo ministarstvo, makar ovaj nije prošao niti elementarnu razinu testa. Na Dejana Jovića ne treba previše trošiti riječi, dovoljno je znati da je on glavni Josipovićev analitičar i specijalni koordinator njegova Ureda, a ujedno i jedan od deset najmoćnijih Srba u svijetu. --------------------Ovo sve jasno objašnjava zašto nam je obrana takva kakva jeste... Petnaest godina se sustavno uništava!

VL
AP
apolon
09:05 19.08.2014.

Da li je vrhovni zapovjednik obaviješten o trenutnom stanju Hrvatske vojske ili pak su njegovi odlično plaćeni savjetnici zaključili da ga ne treba zamarati tako "banalnim" činjenicama ???????ako "banalnim" činjenicama ???????

VL
KA
Karizma
08:48 19.08.2014.

Pretresite javnu nabavu pa vidite po kojoj se cijeni nabavlja oprema i usporedite sa cijenama u svijetu i sve je jasno.Puno krokodila i dok se svi najedu malo ostaje za opremu.

VL
AS
ante_slavonac
10:51 19.08.2014.

Kada je Mesić svojedobno sprečavao vojni udar u zemlji bio je to početak svega ovoga što danas imamo.Ovdje se radi o sistematskom razoružavanju Hrvatske.Mislim da se nismo ništa naučili iz ne tako davne prošlosti.Netko će morati odgovarati za ovo jerer ovo nisu propusti ,ovakve stvari može raditi samo jedna politička manjina kojoj je samostalna Hrvatska trn u oku.Ma ima puno stvari al se ne smi kazat.

VL
L0
luena 01
09:54 19.08.2014.

Issss Deutsche Welle,sta vi znate , zato imamo u policiji nove automobile,terence i audije a vasa se vozi u opelima starijih modela... ;-))

VL
Avatar Azriel
Azriel
10:11 19.08.2014.

ovak.... HV nije ni postajala, ali smo se obranili od dobro naoružanog neprijatelja. Zašto? Prvo i osnovno nacionalni naboj, a drugo isto tako bitno svi muškarci iznad 18 godina imali su temeljnu vojnu obuku, i iskustvo vojnog roka. Dakle tehnička opremljenost nije bila presudna, nego srce i iskustvo vojske. OK dopuštam da su sad druge političke situacije, i vjerovatno nam neprijatelj ne bu isti, ili ne bu isti ratni problem. Međutim, kod nas u budućnosti, neće biti problem profesionalna vojska, nego će problem biti mamine maze, koje do 40 žive na grbači roditelja. Prvo i osnovno vratiti vojni rok, obavezni, za sve muškarce, kako bi uopće bili sposobni za samostalni život. I to ih poslati što dalje od kuće, a ne da su svako veče doma. To je osnovni preduvjet da uopće opstanemo.

VL
GO
Gomila
10:28 19.08.2014.

Josipovic i Milanovic ruse sve sto je hrvatsko

VL
AP
apolon
09:09 19.08.2014.

Moguće da su "vrhunski" savjetnici dr. Ive zaključili da je bavljenje "Barbikama" prioritetno u odnosu na tako "marginalno" pitanje kao što je H.V.???tanje kao što je H.V.???

VL
Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:50 19.08.2014.

Pobjednička vojska zapuštena, a protivnička vojska zbrinuta.

VL
L0
luena 01
09:46 19.08.2014.

Nije samo nasa vojska zapustena ,zapustena je cijela drzava od kad su dosli ljudi na celo koji ju nisu htjeli...Nasi politicari vise trose iz drzavnog proracuna u svoje svrhe(luksuzni automobili+pametni telefoni + uhljebi ) nego sto nas drzavni proracun mozee dati za vojsku nema ,nema se ni za gradjane... Birali ste ,gledajte...

VL
Avatar oneworld
oneworld
09:49 19.08.2014.

Udba opet ali na profinjeniji način razoružava Hrvatsku.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
11:43 19.08.2014.

"Detuđmanizacija" na djelu.

VL
Avatar Feniks
Feniks
10:26 19.08.2014.

Tko su vrhovni zapovjednici nakon Tuđmana koji je naoružao hrvatsku? Mesić i Jusipovic koji su je razoružali.

VL
Avatar comparator
comparator
09:02 19.08.2014.

Uzrok ovakvog stanja je iskljućivi nedostatak konsenzusa svih stranaka u Hrvatskoj. Apsolutno je nedopustivo u nekoj državi prepuštanje važvih državnih interesa stihiji. To stanje je dokaz i pokazatelj da neke stranke ne razmišljaju hrvatski i vuku na svoju stranu . Te stranke se oslanjaju na strane sile i njihove interese na Balkanu nebi li pridobile njihovu naklonost i iskamćile koji nepovratni kredit. Takvi krediti im osiguravaju opstanak na vlasti određeno vrijeme za koje uspjevaju dodatno destabilizirati državu . Narod pak osjeća krizu kao posljedicu promjene sistema što nije u cijelosti točno i glasanjem za projugoslavenske stranke sam sebi šteti. Ostatak udbaško-komunističkog nasljeđa utaborio se je u svim segmentima društva i podmladak čvrsto drži svoje "rovove" glumeći zabrinutost za narod ekonomiju i državu koje se jedva čeka riješiti ili održati na nivou gdje su njihove privilegije nedodirljive dok se narod može slobodno iseliti u potrazi za kruhom .U slučaju egzodusa njihove pozicije bi se izuzetno popravile pa zašto bi se trudili bilo što popraviti a najmanje vojsku.

VL
AJ
ajmo
11:20 19.08.2014.

Dobro kolko puta če ova gamad razoružat Hrvate? Odgovor: onoliko puta koliko im to dozvolimo. Zaključak;mi Hrvati smo kratke pameti i zato nas ima tako malo a bit če nas sve manje.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:13 19.08.2014.

Vrhovni zapovjednik je već petu godinu Ivo Josipović. Prije njega je deset godina bio vrhovni zapovjednik Stipe Mesić. Vidimo rezultate.

VL
Avatar kruc1979
kruc1979
11:01 19.08.2014.

Nadam se da će Kolinda kao predsjednica znati bolje upravljati hrvatskom vojskom. Toliko je toga napisano, a ništa napravljeno. Najljepši događaj u skoroj budućnosti biti će odlazak ove nesposobne vlade i nesposobnog predsjednika. Još samo kada bi sljedeća vlada manje bacala novac na nesposobne činovnike, načelnike općina. Kada bi se manje bavili represijom, a više ulaganjima. Tko zna, vidjet ćemo. Ako se ništa ne promjeni mislim da ću čitati o stanju u vojsci neke druge zemlje, moje nove domovine. Kako sam imao prilike doživjeti avionski napad osjećati ću se puno bolje kada će iznad mene letjeti Eurofighter, Rafale, F-16 block 52 i slični, a mojim novim morem ploviti FREMM fregate.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.