Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA SURADNJA

Hrvatska i Srbija u lipnju potpisuju sporazum o suradnji u obrani

Sutanovac
27.05.2010.
u 12:09

Srbijanski ministar obrane Šutanovac najavio kako poslije potpisivanja sporazuma postoji otvorena mogućnost da vojske dviju zemalja organiziraju zajedničke vježbe, treninge, edukacije, razmjene iskustava, informacija i slično.

Prema najavama ministra obrane Republike Srbije Dragana Šutanovca, a kako prenosi beogradski tjednik Nin, tijekom lipnja u Zagrebu bi trebao biti potpisan sporazum između hrvatske i srbijanske vojske.

- Poslije svih ratova prvi put bilateralno se sastaju vojske Srbije i Hrvatske te ćemo potpisati Sporazum o suradnji u području obrane. To je povijesni sporazum kojim ćemo staviti točku na mračnu prošlost koju ne smijemo zaboraviti, ali od koje moramo naučiti kako da bolje surađujemo u budućnosti, rekao je Šutanovac.

Srbijanski ministar obrane dodao je da je Hrvatska posljednja zemlja u regiji s kojom Srbija potpisuje takav sporazum, ali i zemlja s kojom je Srbija imala ratna iskustva te zemlja koja i danas ima traume iz devedesetih godina, i to znatno veće nego što ih ima Srbija.

- Sama činjenica da ću posjetiti Hrvatsku, u funkciji ministra obrane, pokazuje da postoji želja s obje strane da se konačno neke stvari pomaknu nabolje, rekao je Šutanovac, dodajući da će poslije potpisa sporazuma biti otvorena mogućnost da vojske dviju zemalja organiziraju zajedničke vježbe, treninge, edukacije, razmjene iskustava, informacija i slično.

- Hrvatska je u proteklom razdoblju profesionalizirala vojsku, participira već dugo u Partnerstvu za mir, ona je sad ušla i u NATO. To je zemlja koja sudjeluje u velikom broju mirovnih misija, a to je budućnost i srbijanske vojske, rekao je Šutanovac.

Komentara 88

BR
brgr
14:05 27.05.2010.

Odlicno Imam odgovor na pitanje,jer stavrno netko misli da nece doci do osnivanja Balkanske Unije ili buduce Jugoslavije ali malo u drugacijem smisliu nego sto je to bila. Bilo bi dobro da suradjuju zajedno nikad se ne zna kako cee izgledati situacija,gdje to stoji da nece u buducnosti biti ratova a ovako je i najbolje to nas drzi zajedno i onda nema vise rivala nego samo dobre komsije. Iskustav iz povijesti su pokazala da napadom neprijatelja iz vana dolazi vecinom do ujedinjenja balkanskih zemalja,tako je bilo u Prvo i u Drugom ratu,tek kad dodje do mira onda cemo da se razilazimo.

Avatar punkufer
punkufer
14:10 27.05.2010.

Magicserb - neka dođu ali neka dovezu traktore - da imaju na čemu "begati". Zadnji put su se traktori dobro pokazali, zar ne?

KU
kumajela
16:06 27.05.2010.

Blagoslovljen budi Bog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije