Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 2011.

Hrvatin Josipoviću predao službene rezultate izbora

josipović i hrvatin
Jurica Galoić/PIXSELL
13.12.2011.
u 21:39

Josipović je dodao kako očekuje "da se izborno zakonodavstvo uskladi s realnošću te da se urede propisi o prebivalištu".

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin uručio je večeras predsjedniku Ivi Josipoviću konačne službene rezultate parlamentarnih izbora. Josipović će u srijedu u 11 sati predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću dati mandat za sastavljanje nove Vlade.

- Iz izvješća je jasno da su izbori održani u demokratskom ozračju, i još jednom čestitam svim sudionicima, pobjednicima i onima koji to nisu. Sutra ću uručiti mandat izbornom pobjedniku i time ulazimo u razdoblje kada se nastavlja normalan politički život u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Josipović  te dodao kako očekuje "da se izborno zakonodavstvo uskladi s realnošću, te da se urede propisi o prebivalištu".

- Očekujem da će Vlada i Sabor poduzeti taj važni korak, a zadovoljan sam što slabosti izbornog zakonodavstva nisu utjecale na kvalitetu izbora - nastavio je Josipović.

Zadovoljstvo provedbom izbora izrazio je i Branko Hrvatin, koji je naglasio kako su i misija OSS-a koja je promatrala ove izbore te međunarodni eksperti potvrdili kako su izbori prošli mirno i dostojanstveno.

 

 

Komentara 11

OB
-obrisani-
22:03 13.12.2011.

13.12.2011. u 21:58h mojavisost je napisao/la: ======================= Neka glavno da smo se otarasili HDZa. Još samo da ih u Ermetinec spremimo

MO
mojavisost
22:41 13.12.2011.

...odletit ce Yusipovic..imamo za njega aferu u ladici spremnu..uskoro stiže

MO
mojavisost
21:58 13.12.2011.

baš jadno djeluju ova dva *******

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije