Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI PRODUŽITI SUSPENZIJU SCHENGENA?

Što će Slovenci odlučiti o nadzoru granice s Hrvatskom: Čekaju li nas opet gužve na granicama u ljetnoj sezoni

22.05.2024.
u 06:30

Zaključno s 20. svibnja ove godine evidentirano je 11.508 nezakonitih prelazaka državne granice, što je za 38,13 posto manje nego prošle godine. U istom razdoblju ove godine, na području Republike Hrvatske uhićeno je 879 krijumčara migranata, dok je prošle godine u navedenom razdoblju uhićeno 520, što predstavlja povećanje od 69 posto više uhićenih krijumčara, kažu u našem MUP-u

Komentara 9

DU
Deleted user
07:18 22.05.2024.

Hrvatska ne suzbija migracije niti na svom teritoriju a kamoli slovenskom. Svakodnevno avioni s migrantima slijeću iz Švicarske i iskrcavaju ih u Zagrebu gdje ih policija lijepo dočeka, nahrani i ponovo pusti. Samo o tome se šuti.

ZP
Zabranjen pristup
08:21 22.05.2024.

Koje gleposti,EU da zeli suzbiti migraciju nebi vodila politiku koju vodi

CR
crocro
08:23 22.05.2024.

Kao prvo, oni migranti koji imaju san i cilj ući u neku europsku državu, nikakva Schengenska granica neće mu biti zapreka. Pa tako niti slovenska. Ako su slovenci suspendirali schengensku granicu s Hrvatskom, pa su Hrvati na putu za zapadnu Europu podvrgnuti kontrolama od strane slovenske policije, a to se odnosi i na Austriju i dr europske zemlje koje su eventualno susprendirale Schengen, treba na početku turističke sezone Schengen susprendirati i slovencima ili dr zemljama, pa neka i oni osjete da Schengen više uopće ne postoji i neka se svatko štiti kako zna i umije. Zašto bi Hrvati bi ti na kojima bi uvijek netko trenirao strogoću. Ako smo ravnopravni onda i Hrvati mogu trenirati strogoću i prema svojim susjedima. Ispada da Hrvat uvijek moga biti pokoran i potčinjen tuđoj volji. Mjere treba uvijek provoditi recipročno a ne da ispada da su svi drugi u Europi a Hrvatska izvan Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije